dimarts, 28 d’octubre del 2008

8 jornada. Lliga espanyola

La classificació de 1ra divisió segueix encapçalada per el València d’Emery, però té a només un punt al Barça i al Madrid.

El semàfor de la lliga








València: el conjunt d'Unai ha signat el millor inici de la seva historia, superant el que va protagonitzar Benitez la temporada 03-04. Impressionant el canvi radical, en resultats i joc, que en pocs mesos ha experimentat l'equip.

Barça: l’equip de Guardiola porta 8 partits, consecutius, guanyant i està fent el millor futbol del continent. Són l’equip que més gols porta fets, això es degut a que practiquem un futbol molt ofensiu i té jugadors amb ganes de tornar a guanyar títols. Ja té encarrilat el primer lloc del grup a la champions i ja és segon a la lliga.

Sporting de Gijón: l’equip asturià porta tres victòries consecutives que li han permès abandonar els últims llocs de la classificació i instal·lar-se en posicions més tranquil·les. Desprès de la “pujada a l’Everest” està recuperant les forces.

Màlaga: l’equip de Tapia porta quatre jornades consecutives guanyat i han igualat la seva millor ratxa de resultats a primera. Són el primer equip que aconsegueix els tres punts a la “pujada a l’Everest”(Sevilla, Barça, Madrid i Villareal). Seran el primer Xerpa de la temporada?

David Villa i Samuel Eto’o: els dos jugadors porten un inici de temporada envejable. Encapçalen la taula de golejadors amb 9 gols cadascun. Una mitjana de més d'un gol per partit, impressionant!









Villareal: tot i que segueixen en posicions de champions i que no han perdut cap partit en lliga, els hi ha fet 7 gols en dos partits. La consistència defensiva era la millor arma de l’equip de Pellegrini. Seria bo que la recuperessin perquè si no la temporada se’ls pot fer llarga.

Madrid: els blancs segueixen escalant posicions a base de guanyar partits. Porten la mateixa tendència que la temporada passada, guanyen sense jugar be, però estan tercers a un punt del líder. La diferencia es que aquest any els seus rivals si que estan en forma. El mes de desembre marcarà les possibilitats reals de l’equip de Schuster.

Sevilla i Palop: els de Manolo Jiménez han perdut el seu primer partit de lliga i Palop ha posat fi a la seva ratxa sense encaixar un gol, desprès de 510 minuts. Segueixen cinquens a tres punts dels líders, però no es poden permetre més errors al Sanchez Pizjuan perquè se’ls pot escapar el tren, aquesta lliga està molt cara.









Espanyol: l’equip de Márquez porta 2 punts dels últims 18. Han entrat en una ratxa molt negativa i aquesta setmana han encaixat tres gols. La consistència defensiva és el seu punt fort. Els periquitos tindran que tornar a volar si no es volen posar en problemes.

Racing, Atlètic de Bilbao i Osasuna: aquest tres equips mítics de primera divisió porten un mal inici de temporada. El primer ja va pujar l’Everest (2 punts), el segon ja casi l’acabat d’ascendir (0 punts), però l’Osasuna encara no l’ha començat. Els de Pamplona es tindran que despertar aviat sinó el somni de primera se’ls pot acabar. Als de Santander els hi pot costar car el fet de jugar tres competicions. De moment, han fet un mal inici a la Uefa i a la lliga. Al Atlètic li falta gol, San Mamés tindrà que ser el seu punt fort.

Calendari: ja se que es l’atzar l’encarregat de fer-lo, però aquest any el calendari influeix molt en la classificació. La pujada de l’Everest, quatre jornades consecutives enfrontant-e al Sevilla, Barça, Madrid i Villareal és molt dur per la majoria d’equips. De moment ja l’han pujat 5 equips i 3 més estan intentant fer el cim, però els seus “temps” no són molt esperançadors. Sporting 0 punts. Betis 1 punt. Atlético de Madrid, Racing i Espanyol 2 punts. Dels 5 equips que l’han acabat els “millors” han aconseguit 2 punts de 12. El Bilbao l’acaba aquesta setmana a San Mamés i de moment porta 0 punts. L’Almeria ja ha passat l’equador amb el mateix resultat que el Atlètic, zero punts. Però, per fi, hem trobat una excepció: el Màlaga. L’equip andalús ha aconseguit començar l’Everest sumant els tres punts. Veurem com acaba la seva ascensió, en un principi ja ha obtingut més punts que cap altre equip.

Mijatovic i Schuster: no entenc com aquest senyors tenen la dignitat de queixar-se dels àrbitres. Diuen que hi ha una campanya anti-madrid i que no volen que guanyin la lliga.

Vinga home!!!! Els àrbitres s’equivoquen totes les jornades, una vegada a favor d’uns i l’altra a favor dels altres. Ni Barça ni Madrid es poden queixar perquè al final de temporada sempre sumen més que no resten. Però encara que s’equivoquessin tot un any en contra del Madrid, aquest senyors no podrien dir res, perquè segur que no hi ha cap equip, en tota la història del futbol espanyol, que hagi tingut més ajudes que el Real Madrid. Aquestes queixes les fan tot i guanyar, si perdessin la cosa ja no es podria aguantar. Que això ho digui un aficionat del Madrid ho podria entendre, però aquesta gent que són “professionals” no. Estes declaracions són una manera de posar pressió als col·legiats. El penal de la primera part és molt just, però Marcelo va tenir que ser expulsat. Després s’expulsa a Amorrabieta i no es pita un penal de Pepe, etc. que s’equivoquen pels dos costats. El que passa es que el Madrid no juga be i l’etern rival esta emportant-se tot els elogis pels resultats i pel joc exhibit. Aquestes declaracions són per desviar l’atenció i que es parli d’ells.


Sóc un lector, de la pàgina web, del Marca, però veig que algú d’ells també llegeix el blog i s’inspira amb els títols, xD.

Portada diari Marca diumenge 19 de octubre.