dimecres, 3 de desembre del 2008

Pilota d'or. La història ja estava escrita

Com tot el “món” ja sap, Cristiano Ronaldo ha guanyat la pilota d'or. merescut? Jo tinc els meus dubtes.

No volia fer un article sobre aquesta notícia perquè no tragarem res més en dies i tot el món parlarà d'això, però al final m'he repensat i vaig a intentar enfocar-ho d'una manera “diferent”.
Aquest any Cristiano ha fet uns registres espectaculars tant en lliga com en Champions. El seu equip ha aconseguit la Premier i la Champions League. A títol individual a guanyat la bota d'or, FIFPro, davanter de l'any per la UEFA, jugador de l'any per la UEFA, etc. i avui pilota d'or.
Si només mirem aquestes dades CR7 és un just guanyador, però a part d'això hi ha altres coses importants que li han permès guanyar el trofeu per davant de l'altre gran, sinó el més gran, Messi.


C. Ronaldo és un jugador mediàtic, ara per ara el que més. Li agrada ser el centre d'atenció de totes les mirades, tant dins com fora del camp. El temps dirà si sent així s'equivoca o no. En aquest aspecte, disli marketing, triplica a Messi.

CR7 és alt, fort, atractiu… en això també supera a Messi. Això també ajuda a guanyar el pilota d'or!!!
Ha marcat molts gols. I més del mateix: també el supera. Si només comptem l'inici de temporada, a partir d'agost del 08, Messi ja el guanya.
Els dos tenen una velocitat endimoniada.
Tenen un canvi de ritme al·lucinant.
Amb la Pilota als peus són capaços de fer regats impossibles i jugades espectaculars.
Però hi ha dues coses en les quals Messi el supera.
L'argentí juga més per l'equip, dóna molts gols. El portuguès és egoista, només pensa en marcar i acaparar tot el protagonisme. La paraula egoista pot ser bona depenent com es miri.
I la segona cosa és que el pibe en els moments importants sempre apareix i dóna la talla: quarts i final de les olimpíades, contra el Madrid... Cristiano no pot dir el mateix: semifinals Champions, etc.
L’he comparat amb Messi per posar un exemple. Tant Xavi, com Torres, com Casillas, com Arshavin o com Villa també serien justos vencedors.
Ningú pot posar en judici la qualitat del portuguès, però jo no el fitxaria per al meu equip.
És molt difícil haver consens amb tots els amants del futbol sobre quin és el millor jugador del món, ja que cadascú tindrà les seves preferències o gustos. Però en el que tots estarem d'acord és que entre els 10 primers de la Pilota d'or no hi ha cap “petardo”.
El que fa gran a aquest esport és que cadascú té la seva opinió i forma de veure les coses, totes tan bones i dolentes a la vegada. Tots hem d’expressar el nostre pensament.
Creieu que Cristiano ha estat el millor del 2008?
Què influeix més a l'hora de donar aquest trofeu?
No em volia acomiadar sense dir una altra cosa.
Algú ha llegit la “famosa” revista France Football?
Jo mai per la qual cosa no es si és bona o si és dolenta, però estic gairebé segur que només es parla d'ella perquè atorga el pilota d'or. Gràcies a aquest premi són coneguts per tot el món.
A n’això se li diu: gran estratègia de marketing, no?

dilluns, 1 de desembre del 2008

13 jornada. Lliga espanyola

La primera i l'última posició segueixen igual, però per meitat de la taula si que hi ha hagut canvis. El Barça segueix líder després d'aconseguir un gran triomf en el Sanchez Pizjuan. Les posicions champions les ocupen els mateixos equips, però ha hagut algun canvi. El Vila-real torna a la segona posició i el Madrid cau a la quarta plaça. En les places de Uefa estan els mateixos equips. Del descens aconsegueix sortir l'Athletic i entra el Numància. El degà de la lliga s'enfonsa més. Com anècdota, aquesta jornada és la primera en la que no hi ha hagut cap empat.
El semàfor de la lliga:








Barça. Això ja pareix serio. Lo del dissabte va ser un recital en un dels camps més difícils d'Europa i enfront la millor defensa de la lliga, ara ho és la del Barça. Els culés van deixar ben clar que aquest any volen guanyar títols. Comandats per un Messi estel·lar, els blaugranes van evidenciar que estan un esglaó per damunt dels altres equips. Eto'o segueix sumant goles en el seu compte particular. Si juguen al nivell de dissabte més d'un ja tremola.


Atlético de Madrid. Els matalassers com a locals estan intractables. En els últims tres partits en el calderón han marcat 10 gols i només n’han encaixat 2. Ahir van treure tota la seva artilleria per perforar al porter del Racing. Porten 6 partits sense conèixer la derrota. En això té molta culpa el seu trident (Simao, Forlan i Averany), són la millor línia dels d'Aguirre. Si aconsegueixen mantenir el nivell a domicili aviat tornaran en posicions champions. Dissabte tenen un examen difícil al Molinón.


Athlètic de Bilbao. Els lleons tornen a rugir. L'equip de Caparrós ja ha aconseguit sortir de les posicions de descens gràcies a un “gran” Llorente. San Mamés comença a ser un fortí, dues victòries seguides, i això els ajudarà a agafar confiança.


Deportivo. Els gallecs l'any que be volen tornar a jugar la Uefa. Els de Lotina porten 4 victòries en els últims 5 partits. Aquest fet els permet estar empatats a punts amb el sisè i estar a només 5 punts de la champions.


Getafe. Víctor Muñoz agafa aire a costa del Madrid de Schuster. L'aragonès estava molt qüestionat per la parròquia de Getafe, però els dos últims resultats i el gran joc exhibit han calmat els ànims. Dissabte van jugar un gran encontre i si no fos per alguna decisió dubtosa haguessin pogut guanyar per golejada. Estan instal·lats a la zona tranquil·la de la taula.


Sporting de Gijón. Els asturians ja son un conunt a tenir en compte. Equip ben ordenat i demolidor en atac. Les 6 victòries, en els últims 8 partits, els han servit per instal·lar-se en la part mitjana de la taula a només 3 punts de la Uefa. Els de Manolo Preciado són un equip difícil de superar, contres ràpides i amb gol.


Valladolid. L'equip de Mendilibar no vol despertar del seu somni. 12 punts de 15 possibles, li ha permès situar-se en la vuitena posició a només dos punts de la Uefa. El Nuevo Zorrilla és una de les seves millors armes.


Vila-real. Els de la plana tornen a guanyar tres jornades després. Aquesta victòria els permet tornar a la segona posició. Van haver de patir per guanyar al cuer, però l'important era tornar a sumar per agafar moral.


Gols i golejadors. Aquest any sembla que els equips només pensin a marcar gols, cosa que m'alegra, i a jugar bé. La lliga BBVA és la lliga més atractiva del vell continent i el nombre de gols és una estadística que ho corrobora. En això ha ajudat el gran moment de molts jugadors ofensius. La campanya dels Eto'o, Messi, Vila, Mata, Higuain, Forlan, Simao, Averany, Negredo, Joseba Llorente, Fernando Llorente, etc…és per emmarcar.









Betis. Els de Paco Chaparro van perdre en un camp difícil, però van donar una bona imatge, sobretot en el segon temps. Segueixen prop de les posicions d'Uefa.


Racing. Els de Muñiz van perdre, però fins i tot estan en una zona tranquil·la. La seva guerra no és contra l'Atlético, però no han de permetre que els marquin tants gols.


Sevilla. Els andalusos van perdre a casa i la seva distància amb els primers s'incrementa. No van jugar un partit dolent el dissabte, però es van veure superats per un gran rival. En el Bernabeu han de tornar a demostrar que són un dels millors equips de la lliga i que volen jugar la champions.









Madrid. La prima ja s'ha acabat. El futbol de l'equip de Schuster avorreix. Dissabte es van veure atropellats pel Getafe. Un equip en línia descendent en el que les lesions l’han acabat d'enfonsar. No afronta de la millor manera els dos pròxims partits, que són difícils i de gran importància. Com no tregui 4 punts dels 6, algú serà acomiadat.


Numància. Els de Soria ja saben quina és la seva realitat. Van començar amb una gran alegria en la primera jornada, van guanyar al líder, i això els va fer entrar en un dolç somni. Ara s'han despertat i aprecien que la vida és molt dura. Porten una sola victòria en les últimes cinc jornades i ja estan en llocs de descens. Hauran de millorar la seva defensa, són el pitjor equip de la lliga, si volen mantenir la categoria.


Mallorca. La ratxa dels balears ja comença a ser preocupant, només una victòria en les últimes vuit jornades. Tenen el descens a dos punts. Els de Manzano han de millorar en defensa i tornar a demostrar que són un bon equip. Estan notant la baixa de Güiza i que Arango no és la temporada passada.


Recreativo. Els d'Alcaraz posen moltes ganes però la seves bales no tenen pólvora. Són el pitjor equip de la lliga, porten una mitjana de menys de 0'5 gols per partit. Amb aquests registres és molt difícil que aconsegueixin la salvació. Han de tornar a guanyar perquè no és bo entrar en un espiral de només empats i derrotes. Són l'únic equip que no ha guanyat com local.


Almería. Els d'Arconada només han guanyat un partit dels vuit últimns. Si no surten ràpid d'aquesta trajectoria negativa poden tenir problemes. Ahir la seva estrella, Negredo, va ser expulsat. Depenen masa d'aquest jugador, ell sol ha marcat més de la meitat dels gols de l'equip.


Espanyol. La de Tintin Márquez era una mort anunciada. L'equip no funcionava i els resultats no acompanyaven, 4 derrotes consecutives. Només estan una posició per damunt del descens i amb moltes baixes importants a l'equip. Serà un any difícil per als periquitos. Els seus puntals estan en baixa forma i acusen l'edat.


Si vols llegir el resumen de la jornada 14 del Calcio i veure els millors gols, clicka a la imatge