dissabte, 13 de desembre del 2008

Informació

Hola a tots.
Suposo que alguns ja ho sabreu, però la majoria no.
Primer, agrair l'oferta del Dani per fer de col·laborador de la seva exitosa pàgina i que vulgui llegir i publicar la meva humil visió de veure les coses.
Aquesta és la segona setmana que faig una columna setmanal en el bloc tocala de cara. Per poder llegir la meva opinió, cada setmana serà un tema diferent, heu d'entrar a tocala de cara i en la part dreta surt la columna.
Aquí us adjunto la columna de la setmana passada i per llegir la d'aquesta entreu a tocala de cara.
Un altre cosa, aquesta setmana per motius de temps no he pogut escriure sobre la vida d'alguna “llegenda”, però tranquils que la setmana de Nadal haurà doble ració!
Si teniu ganes de gaudir amb el futbol aprofiteu aquest cap de setmana. Haurà grans partits a Alemanya, Anglaterra, Itàlia, Espanya i es "decideix" el apertura argentí. La majoria d'enfrontaments són aquesta tarda, per cert: el Bayern aquesta punxant i el Liverpool, amb un gran Gerrard, està remuntant el seu partit.
Aquesta nit el gran clàssic. No vull dir res d'aquest partit perquè tot el món ja parla suficient d'ell. El meu pronòstic, un poc exagerat, és un 4 - 1.
Demà, a les 20'30, un Milan - Juve. Partidàs en el que dono favorit als de Ranieri. Si voleu veure amb els vostres propis ulls al Ronaldinho d'aquest any, lluny d'aquell que va meravellar en els tres primeres temporades com a culé, és una bona oportunitat.

!Bon cap de setmana!

Aquesta és la columna que es va publicar passada setmana en tocala de cara

QUE TEMPS AQUELLS...

Com ha canviat la segona els últims anys. Abans era una divisió de formació per als xavals, el pas previ per saltar amb èxit a la màxima categoria del futbol espanyol. Ara, els que la poden fer servir de trampolí són els que formen part dels equips que han ascendit i algunes vegades ni això, ja que se'ls ven i en el seu lloc es fitxa a “cracs” de l'estranger.
En que s'ha convertit?
En una categoria de velles glòries en la qual el futbol escasseja. Hi ha molts equips “mítics de primera” que només busquen el resultat, ascens, i no importa com s'aconsegueixi. Ha deixat de ser una divisió atractiva per a l'espectador. El fi justifica els mitjans? Jo tinc els meus dubtes.
Una altra dada significativa és que només hi ha un filial en la divisió de plata i és l'últim classificat. Aquells temps en els quals els “B” de l'Atlètic, Barça, Madrid, Bilbao… eren assidus ja queden lluny (dècada dels noranta). Els filials donaven moltes alegries i dosis de bon futbol. La seva marxa diu molt del nivell de la categoria. Va haver anys que van estar els 4 i lluitant pel títol. D'aquells equips van sortir grans fornades de jugadors. On estan ara? El futbol ha canviat molt i en algunes coses a pitjor.
Per veure “bon” futbol, que no sigui a la lliga BBVA, hem de baixar fins a 2B o 3 tercera divisió.
Els diners i les ànsies de tornar, a primera, o mantenir-se han fet que la divisió de plata deixi de ser una categoria seductora.

divendres, 12 de desembre del 2008

Champions League. Les coses ja estan més clares.


La primera “farsa”, també coneguda com primera fase, ja ha acabat.
Com era d'esperar hi ha hagut “moltes” sorpreses i s'han classificat els de sempre, sempre hi ha l'excepció que confirma la regla.
Ara comença el torneig de veritat. Aquells grans partits que fan que tots els aficionats del futbol estiguin pendents del vell continent.

Les úniques sorpreses han estat:
Segon lloc de l'Inter, el Panathinaikos ha quedat primer, i en aquest mateix grup, l'eliminació del Werder Bremen.
Gran nivell exhibit pel Cluj i el Anorthosis.
El pobre rendiment del Fenerbahçe, Zenit i Fiorentina.

Primers de Grup: Roma, Panathinaikos, Barça, Liverpool, Manchester United, Bayern Munic, Porto i Juventus.
Segons de Grup: Chelsea, Inter de Milà, Sporting de Lisboa, Atlètic de Madrid, Vila-real, Olympique de Lió, Arsenal i Madrid.

Possibles rivals del Barça: Chelsea, Inter, Olympique de Lió i Arsenal.

Possibles adversaris de l'Atlètic de Madrid: Roma, Panathinaikòs, Manchester United, Bayern Munic, Porto i Juventus.

Possibles contrincants del Vila-real: Roma, Panathinaikòs, Liverpool, Bayern Munic, Porto i Juventus.

Possibles rivals del Madrid: Roma, Panathinaikòs, Liverpool, Manchester United, Bayern Munic i Porto.

Tinc clar que una vegada realitzat el sorteig, les opcions de cada equip en el torneig “estan” més clares, però jo vaig a donar la meva opinió abans:

Veig a quatre equips com clars candidats al triomf final: Barça, Chelsea, Inter i Manchester. Als de Ferguson els incloc malgrat que aquest any estan lluny del nivell exhibit la temporada passada.
Hi ha altres sis equips que poden donar la sorpresa i arribar lluny: Roma, Liverpool, Bayern Munic, Juventus, Atlètic de Madrid i Vila-real.

El Barça té un 50% de possibilitats d'enfrontar-se a un dels candidats al triomf final, per la qual cosa es pot veure una “final anticipada” en vuitens. Els de Pep només tenen 4 possibles rivals a causa que els altres equips espanyols han quedat segons i en vuitens no es poden enfrontar equips del mateix país.

Tots els segons volen com a rival al Panathinaikòs i sinó el Porto. El conjunt que li toqui algun d'aquests dos equips estarà molt content.

Anècdota:
L'equip que elimina el Chelsea té “assegurat” el seu passi a la final. En les últimes cinc edicions de la Champions League l'equip que ha superat als de Londres ha arribat a la final. En tres ocasions l'han guanyat i en dos l'han perdut.
Enfrontar-te al Chelsea és un partit molt complicat i classificar-te és molt difícil, però la recompensa per eliminar-los és molt gratificant, xD.

Quins equips veieu amb més opcions d'arribar lluny?
Creieu que el Barça ha sortit beneficiat de ser primer? (dels 4 rivals, 2 comanden les seves lligues, un altre és segon i un és quart. Inter líder del calcio, Lió primer a la lliga francesa, Chelsea segon en la Premier League, a un punt del Liverpool, i Arsenal quart).


Quina és la vostra opinió sobre aquestes 2 qüestions?


No volia acomiadar-me sense fer una breu referència a la notícia de la setmana:


Schuster destituït i Juande Ramos és el seu substitut.


Em vaig quedar perplex al sentir la notícia. Esperava que Schuster arribés al clàssic i que depenent del resultat es prenguessin mesures, però al cosa ha sigut diferent.
No es si és encertada aquesta decisió, el temps ho dirà, però no crec que Juande faci miracles amb aquesta plantilla.
Què opineu?

dimarts, 9 de desembre del 2008

14 jornada. Lliga espanyola

Gran jornada de futbol. Molts gols i grans dosis d'espectacle. La lliga està donant un fort cop sobre la taula i vol tornar al poder, que ara atresora la Premier. Presenten una candidatura seriosa per ser la millor lliga del món. Cada cap de setmana hi ha emoció i grans partits. ¡This is football!


La classificació ha canviat. El Barça segueix líder deixant clar que, de moment, està molt per sobre dels seus rivals. Els seus perseguidors segueixen punxant i s'allunyen d'ell. Les posicions de Champions i la UEFA guanyen en interès i hi ha 6 equips en 5 punts. Als 5 de sempre, se'ls han afegit dos equips en ratxa, Atlètic de Madrid i Deportivo. El Madrid surt de les places Champions abans d'anar al Camp Nou. Per la part de a sota l'Espanyol, malgrat l'empat, entra en el zona de descens. Ha ocupat la plaça del Numància que ha tornat a volar en els Ocellets.


El semàfor de la lliga:









Barça: no se quin adjectiu posar, l'assumpte d'aquest equip ja comença a ser “preocupant”. Es deia que “només” havien guanyat contra equips petits, però ara s'enfronta a dos dels grans, Sevilla i València, i els dóna una repassada. Davant les dues millors defenses han estat capaços de marcar 7 gols. El seu joc enamora i la seva efectivitat calla boques. Porten una trajectòria ascendent i sembla que estiguin dos passos per davant dels altres. Des de la primera jornada que no coneixen la derrota i són l'equip màxim golejador d'Europa. Dissabte van aparèixer els actors secundaris i van solucionar el partit. Davant el Madrid veurem com es reparteixen els papers. Els de Schuster ja tremolen.


Atletico de Madrid. Els d'Aguirre ja han aparcat la crisi, set jornades sense conèixer la derrota. Han tornat a engegar el seu motor. Ja només estan a tres punts de la Champions i a dos del Madrid. No se si dir trident o quartet perquè depenent la setmana és una cosa o l'altra. Els Maxi, Simao, Forlan i Kun són els mecànics que han reparat als matalassers.


Deportivo. Els de Lotina han despegat amb molta força. Els 15 punts dels 18 possibles els han portat a les posicions d'honor de la lliga. Si segueixen a aquest nivell Europa passarà a ser una realitat.


Sevilla. Els de Jiménez aconsegueixen una victòria que els posa en zona Champions. Es recuperen de la cop de dissabte passat i van guanyar a un Madrid lluitador. Han de seguir millorant la seva defensa, els marquen molts gols, però ahir l'equip va ser molt eficaç.


Valladolid. La seva trajectòria és molt bona. Els de Mendilibar estan en ratxa i són capaços de remuntar un 3 a 0 a domicili. 13 dels últims 18 punts els permeten estar vuitens a 4 punts d'Europa i a 7 del descens.









Betis. Els de Chaparro, malgrat l'empat, porten una bona trajectòria que els permet seguir a la zona tranquil·la de la taula. Són un conjunt de juguen be al futbol i Emaná es un gran fitxatge.


Athletic de Bilbao. Els lleons ja han recuperat la seva garra. Tan sols una derrota en els últims cinc partits els han permès allunyar-se del descens. Han de seguir lluitant per aconseguir la seva presa, aguantar la categoria, però si segueixen com ara la cosa serà més fàcil. Ahir van tenir la victòria a les seves mans però una jugada desafortunada els va privar d'ella.


Getafe. Els de Víctor Muñoz van deixar escapar dos punts. Van jugar una gran primera part, però van tirar tot el treball en la segona. Porten 3 jornades sense conèixer la derrota i estan per la zona mitjana de la classificació.


Racing de Santander. Els de Muñiz van aconseguir remuntar un partit que tenien perdut i treure un punt. Porten una bona línia de resultats.


Numància. Els sorians van tornar a volar als Pajaritos. Porten una trajectòria molt irregular, però almenys estan fora de les places de descens.


Recreativo. Malgrat la victòria els de Lucas Alcarraz segueix en posicions de descens. Els 3 punts són molt importants perquè han trencat una tendència negativa. Han de seguir lluitant i marcant gols per mantenir-se a primera.


Sporting de Gijón. Els de Preciado van perdre, però deixant mostres del seu bon futbol. Estan lluny de les posicions perilloses i el seu estil de joc agrada al Molinón.


València. Perdre contra l'actual líder ja és normal. Els d'Emery van veure que guanyar la lliga està molt complicat i que el seu objectiu és la zona Champions. Tot i no aconseguir cap punt, segueixen en ella. No han d'afluixar perquè la zona europea s'està posant cara.


Vila-real. Els de la plana els marquen molts gols. Si no milloren en aquesta faceta el títol se'ls escaparà aviat. Són segons. Dissabte van remuntar un partit que tenien costa amunt i van treure un punt. La seva garra els va permetre fins i tot tenir opcions de guanyar. No estan notant, ofensivament, la baixa de Llorente. Els ve l'Everest i han de millorar defensivament sinó tindran molts problemes per puntuar.









Madrid. Els de Schuster ja no treuen els partits ni amb casta. El Sevilla els va tornar a marcar molts gols, la seva defensa fa aigües, i els va apartar de la zona Champions. El dissabte juguen el clàssic i no ho fan en el seu millor moment. L'alemany es juga el càrrec, una derrota els deixaria a 12 punts dels culés. Dues derrotes consecutives i tres punts de 12 possibles són el bagatge, per visitar en Camp Nou, d'aquest pobre Madrid. Comencen amb mal peu l’“Everest”.


Màlaga. Els andalusos estan marcant un canvi de tendència. Només una victòria en els últims sis partits. Han de tornar a la sendera dels tres punts perquè sinó aviat es posaran en zones de perill.


Mallorca. Els de Pomera no aixequen cap. Els balears porten sis partits sense guanyar i se salven del descens per goal average. Estan en crisi institucional i esportiva. Será un any molt dolent si no busquen un remei aviat.


Almeria. A Arconada li van tallar les ales en “el seu” camp. El seu retorn a Sòria no va ser bo. L’Almería ha entrat en un forat negre, una victòria en els nou últims partits. Estan prop de les últimes posicions.


Espanyol. Malgrat jugar un bon partit i aconseguir un empat a domicili, els de Mané han entrat en les posicions de descens. Han d'afinar més la seva punteria si volen salvar-se del descens. Ahir va tornar a aparèixer el de sempre, Coro, i els va donar un punt importantíssim. Només una victòria en les ultimes deu jornades.


Osasuna. Els de Camacho van deixar escapar el que més necessiten, la victòria. Van perdre les claus d'un partit que tenien tancat. Els van obrir la porta i se'ls van escapar dos punts. Segueixen últims i estan a 4 punts de la salvació.