divendres, 16 de gener del 2009

Fifa World Player i alguna cosa més

Avui m’he assabentat de que he “guanyat” un títol. El premi al blog que recomanaries a la gent per a llegir i també he quedat segon al blog amb millor informació. Hem vaig apuntar al concurs només amb la intenció de donar-me a conèixer i la veritat es que aquest premis han sigut una agradable sorpresa, no m’ho esperava degut a la gran qualitat i quantitat de blogs participants. Gràcies a tots per seguir el blog i espero mantindre el nivell.

Fet aquesta petita introducció, torno a la realitat.

Tot i que aquest blog no l’actualitzo des del 9 de gener, els exàmens t'absorbeixen, aquest setmana ha estat intensa, molts partits, algun premis, escàndols...
Dilluns sopava veient com Cristiano Ronaldo era coronat com a millor jugador del món i com Messi, Xavi i Fernando Torres eren relegats a posicions secundàries.
També va haver copa en diferents països: Espanya, Anglaterra, Itàlia i França… i partit del Manchester en lliga.
No vull entrar en valoracions de si CR7 mereix el títol, ha fet mèrits suficients, però vull nomenar dues coses que afecten al premi. Fa uns anys es deia que cap jugador espanyol podia optar a guanyar aquest premi i la pilota d'or, perquè amb la selecció no guanyaven res. Doncs be, Com és que aquest any, guanyada l'Eurocopa, Torres i Xavi només han pogut quedar tercer i cinquè, respectivament? Els dos, al igual que Casillas, Puyol, Villa… han fet mèrits suficients, tant a nivell individual com col·lectiu, per aconseguir alguna cosa i quedar molt més amunt en la classificació. En fi, l'Eurocopa no deu ser important. L'altra cosa és: Com es pot elegir el millor jugador de l'any a l'octubre/novembre? Amb aquest model es deixa de banda gairebé un 20% de l'any. I si també tenim en compte que en els mesos de juny, juliol i agost hi ha pocs partits interessants, gairebé obviem un 30% de l'any. Si les votacions s'haguessin produït el gener, el resultat hagués pogut ser un altre. La Fifa hauria replantejar-se el sistema de votació o sinó canviar el nom del títol, seria millor que passarà a dir-se: Fifa World Player temporada 08/09.
Millor no donar-li moltes voltes ja que com més penses, més clar et queda que el món es mou pel Màrqueting i la publicitat, i el futbol no és una excepció.
Tornant al Futbol, ja sabem els vuit equips que disputessin els quarts de final de la Copa del Rei i no hi ha hagut moltes sorpreses. Les revelacions ja han estat eliminades, cosa normal amb l'actual format, i només queden equips de primera divisió. Dels vuitens destacar el gran paper del Poli Ejido, que va estar apunt de donar la campanada, el gran moment de l'Athletic de Bilbao i que qui pega primer té molt treball fet. En quarts haurà bons partits, però sens dubte el més atractiu, amb permís del derbi, és el València – Sevilla.
Dos dels favorits al títol, tant a la copa com la lliga, s'enfrontaran per un lloc a les semifinals. Tant valencians com andalusos sembla que ja han sortit del sotrac que havien entrat i tornen a estar a gran nivell. El Sevilla haurà de jugar molt concentrat perquè la davantera d'Emery està que se’n surt, gran moment el de Villa, Vicente, Joaquin, Mata…
L'Athletic-Sporting serà un duel molt bonic entre dos equips, del nord, que estan fent una bona temporada. Un partit que aixecarà grans passions al camp i que “enfrontarà” a dues de les millors aficions de la lliga.
El Mallorca-Betis serà un partit entre dos equips en crisis i necessitats de victòries, que veuen la copa com el millor medicament per fer oblidar les penúries lligueres. Finalment, el derbi català. Els de Mané, que l'altre dia contra el Poli va aconseguir la seva primera victòria com a entrenador perico, estan jugant molt malament i van patir molt per eliminar al Poli. Per contra, els de Pep estan que se surten en totes les competicions. Dos pols oposats, però units per una ciutat i una eliminatòria. Molt difícil pronosticar el guanyador, malgrat que el Barça és el clar favorit. Els periquitos aniran a per totes i saben que la copa és l'única manera de maquillar la temporada dolenta que estan fent.
També hi ha hagut copa en altres països.
D'Anglaterra, eliminatòries Fa Cup, destacar que el Chelsea es va classificar a la segona i que el Hull va eliminar al Newcastle. També va haver un partit de la lliga, ajornat, entre el Manchester i el Wigan. Els de Ferguson van guanyar per la mínima, gol de Rooney, i ja li trepitgen els talons als de Benitez.
A Itàlia la cosa més important va ser que Buffon va reaparèixer després de diversos mesos de baixa per una lesió. El seu equip, la Vecchia Signora, va guanyar el Catània de Zenga, que estan fent una gran temporada a la lliga, per 3 a 0. En aquest encontre va tornar a marcar el gran capità, Del Piero. Al·lucinant el que està fent Alessandro amb 34 anys. També va haver un xoc de la lliga, corresponent a la 9 jornada, entre la Roma i el Sampdoria de Cassano. Els llops van guanyar amb 2 gols de Baptista i cada vegada estan més prop dels llocs europeus.
A França també va haver partits de la copa de la lliga, semifinals. El Girondins de Laurent Blanc, defensa que va jugar amb el Barça, va guanyar per 2-1 Chateauroux. El PSG es va sobreposar al fort cop que li va donar l'equip de Blanc diumenge i va guanyar per 2-0 al Lens.
I l'última cosa que vull nomenar en aquest post és l'escàndol de Ramon Calderón. Tot el que està passant aquests dies per la capital és indigne d'un equip del prestigi i l'entitat del Madrid. No se qui és el culpable real de tot això ni qui assessora a l'actual president dels blancs, però quan un és president d'una entitat tan important ha de saber comportar-se i que algunes coses no es poden fer ni dir.
Gaudiu del cap de setmana i recordeu que la primera volta posa punt final aquest diumenge.