dimarts, 21 d’octubre del 2008

Pilota d'or


Ja s’ha fet oficial la llista dels 30 candidats que opten a la pilota d’or del 2008 que entrega la revista francesa, France Football. Per primera vegada aquesta nòmina de futbolistes es redueix a 30 candidats, en edicions anteriors eren 50. En aquest llistat trobem futbolistes de més de 10 nacionalitats diferents, però el país que aporta més jugadors, amb molta diferencia sobre el segon, és espanya. És la primera vegada que els jugadors espanyols predominen en aquesta llista. Tot i ser el país que n’aporta més, es troba en falta la presencia d’Andres Iniesta o Carles Puyol.

La llista al complert per països:

7 espanyols: Marcos Senna, Iker Casillas, Cesc Fàbregas, Fernando Torres, Xavi Hernandez, Sergio Ramos i David Villa.

3 anglesos: Wayne Rooney, Steven Gerrard i Frank Lampard.

3 holandesos: Ruud Van Nistelrooy, Edwin Van der Saar, Rafael Van der Vaart.

2 portuguesos: Cristiano Ronaldo i Pepe.

2 russos: Andrei Arshavin i Yuri Zhirkov.

2 italians: Luca Toni i Gianluigi Buffon.

2 francesos: Karim Benzema i Frank Ribery.

2 argentins: Sergio Agüero i Lionel Messi.

1 alemany: Michael Ballack.

1 camerunès: Samuel Eto’o.

1 suec: Zlatan Ibrahimovic.

1 togolès: Emmanuel Adebayor.

1 brasiler: Kaká.

1 serbi: Nemanja Vidic.

1 ivorià: Didier Drogba.

D’aquesta llista es diu que n’hi ha 5 que tenen moltes opcions d’emportar-se el guardó.

Són: Iker Casillas, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Xavi Hernandez i Fernando Torres.

A n’aquesta llista de cinc jo n’afegiria cinc més: David Villa, Ruud Van Nistelrooy, Frank Ribery, Zlatan Ibrahimovic i Andrei Arshavin.


L’asturià va ser el màxim anotador de la passada eurocopa i està efectuant un inici de lliga impressionant.

L’holandès porta dos campanyes rendint al màxim nivell al Real Madrid.

El francès va ser la pesa clau per a que el Bayern tornés a governar a Alemanya, elegit com el millor jugador de la Bundesliga, una lesió inoportuna a frenat la seva ascensió.

El suec no para de créixer a l’Inter de Milà, on porta 2 scudettos seguits. En la darrera temporada a afegit a la seva màgia uns bons registres anotadors.

El rus ha sigut la sorpresa de l’any. Ha portat al seu país a unes semifinals d’una eurocopa i al seu equip a guanyar la UEFA. Jugador amb unes grans qualitats tècniques. El gol que va fer la setmana passada ho deixa ven clar.

D’aquí uns dies veurem qui es elegit com el millor jugador de les lligues europees. Si el guanya un espanyol serà el segon en aconseguir-ho. L’únic jugador de l’estat que fins ara ha guanyat el premi es Luis Suarez l’any 1960.


Jo li donaria el trofeu a Xavi o a Messi. Perquè Cristiano Ronaldo ha demostrat que en els moments decisius falla. Fernando Torres ha fet una gran temporada a la Premier League, però encara li falta millora una mica el seu joc. Tot i que si guanyes penso que seria un just vencedor. Va fer el gol decisiu a la final de la eurocopa. Iker Casillas es un excel·lent porter, però... si no li van donar a Buffon en els seus millors anys no crec que li donen al de Móstoles en aquesta edició.


Xavi porta uns anys impressionats. L’eurocopa va ser la competició que li faltava per acabar de consagrar-se com el millor migcampista del continent. Porta la batuta del partit, una visió de joc privilegiada i perd i falla mol poques pilotes en el transcurs del parit.


De Lionel Messi només es pot dir una cosa: SOBRENATURAL. Quan ell agafa la pilota la gent present que pot passar alguna cosa diferent. És el candidat número 1 al guardó.

Abans d’acabar voldria dir que he creat aquest blog per a escriure els articles en català. En els dos blogs hi haurà la mateixa informació, però a un estarà en castellà i a l’altre en català. Cadascú podrà elegir la llengua que més li agradi.