dilluns, 22 de desembre del 2008

16 jornada. Liga espanyola

En aquest cap de setmana, igual com l'anterior, hi ha hagut grans partits tant a Espanya com en el món. El Barça va guanyar en el Madrigal i es desmarca de tots els seus adversaris. El Madrid va tornar a aconseguir els tres punts.

Anècdota
En el Calcio s'han marcat 24 gols, però el 25% s'han anotat en l'últim partit de la jornada (Milan-Udinese)

La jornada 16 ha propiciat alguns intercanvis de posicions, però el primer i l'últim segueixen sent els mateixos. Els blaugranes han acabat l’Everest i han aconseguit un ple, gràcies a això ja estan a 10 punts del seu immediat perseguidor. Sembla que el títol de lliga ja està decidit i que l'emoció se centrarà en la lluita pel subcampionat, entre el segon i el sisè només hi han dos punts. El Deportivo vol ficar-se en la lluita, amb aquests cinc equips, per entrar a Europa. Malgrat guanyar per golejada l'Osasuna no aconsegueix sortir dels llocs de descens en els quals torna a entrar l'Espanyol.


En el pla internacional diverses coses a subratllar: El triangular pel títol de l'obertura es decidirà dimarts en l'enfrontament entre Tigre i Boca. San Llorenzo malgrat haver guanyat el primer encontre ja no té opcions. Els tres grans d'Itàlia guanyen, la Fiorentina es fica en zona Champions i la Roma ensopega. En la Premier, el Liverpool espera el nadal amb ànsies per veure si li arriba el seu regal més desitjat, Torres, i tornen a guanyar partits. Segueixen líders però demà el Chelsea els pot superar. El City de Robinho entra en descens. A França el Lió segueix líder però patint. A Holanda l'Ajax goleja, però el AZ segueix líder. A Escòcia el Celtic, líder, i el Ràngers segueixen amb la seva habitual lluita pel títol. A Turquia el Fenerbahce de Luis va guanyar dissabte, però segueix ocupant la quarta plaça a dos punts del líder i a Grècia el Olimpiakos de Valverde segueix encapçalant la classificació a sis punts del seu immediat perseguidor. Be, em deixava que el Manchester United s'ha proclamat campió del mundial de clubs al derrotar a la final, amb gol de Rooney, al Quito.

El semàfor de la lliga:







Barça: Ja només els feia falta guanyar amb deu per deixar clar que aquesta lliga, llevat una hecatombe, ja té propietari. Els de Guardiola han superat en el Madrigal a un bon Vila-real que els ha posat difícil, però aquest equip és superior als altres. Portar 41 punts en 16 jornades i estar a 10 punts del segon està a l'abast de molt pocs equips. Gràcies a la victòria d'aquesta nit són el millor equip del 2008 i han aconseguit fer el millor inici de lliga fins a la jornada 16 de tota la història. Els de Pep si mantenen el ritme aniran aconseguint records i títols.

Atlètic de Madrid: Els d'Aguirre ja estan en zona champions gràcies al seu poderós atac. Porten una espectacular ratxa de resultats, en lliga ja fa 9 jornades que no coneixen la derrota. Els matalassers tindran un bon Nadal, però han de seguir millorant. La defensa segueix sent la seva assignatura pendent, si volen guanyar algun trofeu l'han de millorar. El seu quartet, aquesta setmana duo, va tornar a ser decisiu.

Deportivo. Els de Lotina han acabat un gran any. Només han patit 2 derrotes en els últims vuit partits i porten 4 victòries seguides com local. Avui han sortit a guanyar i han arrasat. Si segueixen a aquest nivell, tornar a Europa l'any que be serà una realitat. Els gallecs són un equip jove i tenen molt que dir.

Numància. La victòria d'avui ha estat memorable. Los pajaritos són un camp molt complicat i d’allí volen molt pocs punts. Han remuntat un marcador en deu minuts a un Valladolid que arribava en un gran moment. Gràcies a aquests tres punts s'allunyen més de les últimes posicions.

Osasuna. Els de Pamplona han donat un bon regal a la seva afició. Aquesta victòria els donarà molts ànims per afrontar un any 2009 que es presenta dur i complicat. Segueixen últims, però a només dos punts de la salvació.

Sporting de Gijón. Els asturians han tornat a guanyar i s'instal·len a la zona tranquil·la de la taula però mirant cap a dalt. Preciado ha aconseguit consolidar el seu projecte i la seva idea de futbol. 7 victòries i 4 derrotes en els últims 11 partits demostren la bona trajectòria d'aquest equip. Avui, han donat la estocada a Arconada.

Athlètic de Bilbao. Els lleons ja són temibles. Els de Caparros tindran un Nadal tranquil. Només una derrota en els últims set partits confirmen la seva trajectòria ascendent. Ja estan a la zona mitjana de la taula i les posicions de descens sembla que ja estan oblidades.

Màlaga. Els de Tàpia han aconseguit un punt a domicili i es mantenen a la zona tranquil·la de la classificació. Malgrat ser la temporada de la seva volta estan aconseguint uns grans resultats.

Valladolid. Els de Mendilibar malgrat deixar escapar una victòria clara en els últims deu minuts, porten una gran ratxa de resultats, només 2 derrotes en 8 partits. Han de millorar la seva defensa si volen seguir prop d'Europa, són vuitens i amb alguns jugadors interessants.

Sevilla. Els andalusos, per sort, han posat punt final a una setmana dolenta. Malgrat l'empat són segons i han d'aprofitar el Nadal per agafar moral i seguir lluitant perquè tenen una bona plantilla. Porten 3 jornades sense perdre.









Madrid. Els blancs van tornar a guanyar un partit en lliga, però la seva trajectòria segueix sent molt irregular, només 2 victòries en els últims 6 partits. Juande va deixar clar quin serà el seu sistema de joc a partir d'ara. Amb Robben aquest equip té una altra cara.

Mallorca. Els balears han sumat un punt important davant el segon, ja que els permet sortir de les posicions de descens. El Nadal els aniran bé per carregar piles i per intentar trencar la seva penosa ratxa de resultats, porten 8 jornades sense guanyar.

Getafe. Els de Víctor es van veure superats per un Osasuna endollat. Els madrilenys porten una bona trajectòria i segueixen a la zona tranquil·la.

Racing. Els de Santander tornen a empatar un partit. Estan a cinc punts del descens i porten vuit jornades sense perdre.









València. Els d'Emery no estan fins i porten una trajectòria irregular. Són quarts però s'han de posar les piles com visitants. 2 derrotes en 3 partits és massa per a un equip que expira a guanyar títols.

Vila-real. Els de la plana han plantat cara al líder, però han perdut. Porten 2 derrotes consecutives i només 1 victòria en 6 partits. Molt poc per a aquest equip. Pellegrini haurà de tornar de motiva a una plantilla que té molta qualitat. Són sisens.

Recreativo. Als de Huelva només els ha durat dues setmanes la ratxa, avui han tornat a perdre i de manera contundent. Els de Alcarraz segueixen en posicions de descens. El degà de la lliga patirà per mantenir la categoria.

Almeria. El d’Arconada era un final anunciat. Només sumar 1 punt dels últims 15 ha estat una llosa massa pesada per a ell. Estan dos llocs per damunt del descens. En atac han de millorar perquè si no marquen gols els serà difícil guanyar partits.

Betis. Els de Chaparro han entrat en un altre espiral negatiu. En les últimes quatre jornades només han estat capaços de sumar un punt. Estan a la zona mitjana de la classificació, però tenen equip per lluitar per una posició Europea.

Espanyol. Als periquitos els han tallat les ales. Han tornat a les posicions de descens i han estat el pitjor equip de l'any 2008. Sembla que amb Mané l'equip ha experimentat una millora, però en defensa estan malament i els marquen molts gols. Porten 7 jornades sense guanyar i només han aconseguit 1 victòria en els últims 12 partits. A aquest ritme aviat seran últims.

4 comentaris:

Riikii ha dit...

Una semana aciaga per al espanyol, y el osasuna per fi dona senyals de vida.

per al grandios el barça.


abraçada.

Enric Adell ha dit...

@RIKI
L'espanyol ho pasarà malament aquest temporada per salvar la categoria. Li fan massa gols.
L'Osasuna sembla que ja ha deixat els problemes amb el gol.
El barça està al 100%. A n'este ritme guanyarem més d'un titul.

Gràcies per deixar el teu comentari

Gunners ha dit...

Efectivament el Barça camina de forma sòlida per la lliga. Només esperem que el seu excel·lent joc es transformi en títols de cara al 2009.

Bones festes!

Enric Adell ha dit...

@GUNNERS
Esperem això.

Bones festes a tots!