dimarts, 9 de desembre del 2008

14 jornada. Lliga espanyola

Gran jornada de futbol. Molts gols i grans dosis d'espectacle. La lliga està donant un fort cop sobre la taula i vol tornar al poder, que ara atresora la Premier. Presenten una candidatura seriosa per ser la millor lliga del món. Cada cap de setmana hi ha emoció i grans partits. ¡This is football!


La classificació ha canviat. El Barça segueix líder deixant clar que, de moment, està molt per sobre dels seus rivals. Els seus perseguidors segueixen punxant i s'allunyen d'ell. Les posicions de Champions i la UEFA guanyen en interès i hi ha 6 equips en 5 punts. Als 5 de sempre, se'ls han afegit dos equips en ratxa, Atlètic de Madrid i Deportivo. El Madrid surt de les places Champions abans d'anar al Camp Nou. Per la part de a sota l'Espanyol, malgrat l'empat, entra en el zona de descens. Ha ocupat la plaça del Numància que ha tornat a volar en els Ocellets.


El semàfor de la lliga:









Barça: no se quin adjectiu posar, l'assumpte d'aquest equip ja comença a ser “preocupant”. Es deia que “només” havien guanyat contra equips petits, però ara s'enfronta a dos dels grans, Sevilla i València, i els dóna una repassada. Davant les dues millors defenses han estat capaços de marcar 7 gols. El seu joc enamora i la seva efectivitat calla boques. Porten una trajectòria ascendent i sembla que estiguin dos passos per davant dels altres. Des de la primera jornada que no coneixen la derrota i són l'equip màxim golejador d'Europa. Dissabte van aparèixer els actors secundaris i van solucionar el partit. Davant el Madrid veurem com es reparteixen els papers. Els de Schuster ja tremolen.


Atletico de Madrid. Els d'Aguirre ja han aparcat la crisi, set jornades sense conèixer la derrota. Han tornat a engegar el seu motor. Ja només estan a tres punts de la Champions i a dos del Madrid. No se si dir trident o quartet perquè depenent la setmana és una cosa o l'altra. Els Maxi, Simao, Forlan i Kun són els mecànics que han reparat als matalassers.


Deportivo. Els de Lotina han despegat amb molta força. Els 15 punts dels 18 possibles els han portat a les posicions d'honor de la lliga. Si segueixen a aquest nivell Europa passarà a ser una realitat.


Sevilla. Els de Jiménez aconsegueixen una victòria que els posa en zona Champions. Es recuperen de la cop de dissabte passat i van guanyar a un Madrid lluitador. Han de seguir millorant la seva defensa, els marquen molts gols, però ahir l'equip va ser molt eficaç.


Valladolid. La seva trajectòria és molt bona. Els de Mendilibar estan en ratxa i són capaços de remuntar un 3 a 0 a domicili. 13 dels últims 18 punts els permeten estar vuitens a 4 punts d'Europa i a 7 del descens.









Betis. Els de Chaparro, malgrat l'empat, porten una bona trajectòria que els permet seguir a la zona tranquil·la de la taula. Són un conjunt de juguen be al futbol i Emaná es un gran fitxatge.


Athletic de Bilbao. Els lleons ja han recuperat la seva garra. Tan sols una derrota en els últims cinc partits els han permès allunyar-se del descens. Han de seguir lluitant per aconseguir la seva presa, aguantar la categoria, però si segueixen com ara la cosa serà més fàcil. Ahir van tenir la victòria a les seves mans però una jugada desafortunada els va privar d'ella.


Getafe. Els de Víctor Muñoz van deixar escapar dos punts. Van jugar una gran primera part, però van tirar tot el treball en la segona. Porten 3 jornades sense conèixer la derrota i estan per la zona mitjana de la classificació.


Racing de Santander. Els de Muñiz van aconseguir remuntar un partit que tenien perdut i treure un punt. Porten una bona línia de resultats.


Numància. Els sorians van tornar a volar als Pajaritos. Porten una trajectòria molt irregular, però almenys estan fora de les places de descens.


Recreativo. Malgrat la victòria els de Lucas Alcarraz segueix en posicions de descens. Els 3 punts són molt importants perquè han trencat una tendència negativa. Han de seguir lluitant i marcant gols per mantenir-se a primera.


Sporting de Gijón. Els de Preciado van perdre, però deixant mostres del seu bon futbol. Estan lluny de les posicions perilloses i el seu estil de joc agrada al Molinón.


València. Perdre contra l'actual líder ja és normal. Els d'Emery van veure que guanyar la lliga està molt complicat i que el seu objectiu és la zona Champions. Tot i no aconseguir cap punt, segueixen en ella. No han d'afluixar perquè la zona europea s'està posant cara.


Vila-real. Els de la plana els marquen molts gols. Si no milloren en aquesta faceta el títol se'ls escaparà aviat. Són segons. Dissabte van remuntar un partit que tenien costa amunt i van treure un punt. La seva garra els va permetre fins i tot tenir opcions de guanyar. No estan notant, ofensivament, la baixa de Llorente. Els ve l'Everest i han de millorar defensivament sinó tindran molts problemes per puntuar.









Madrid. Els de Schuster ja no treuen els partits ni amb casta. El Sevilla els va tornar a marcar molts gols, la seva defensa fa aigües, i els va apartar de la zona Champions. El dissabte juguen el clàssic i no ho fan en el seu millor moment. L'alemany es juga el càrrec, una derrota els deixaria a 12 punts dels culés. Dues derrotes consecutives i tres punts de 12 possibles són el bagatge, per visitar en Camp Nou, d'aquest pobre Madrid. Comencen amb mal peu l’“Everest”.


Màlaga. Els andalusos estan marcant un canvi de tendència. Només una victòria en els últims sis partits. Han de tornar a la sendera dels tres punts perquè sinó aviat es posaran en zones de perill.


Mallorca. Els de Pomera no aixequen cap. Els balears porten sis partits sense guanyar i se salven del descens per goal average. Estan en crisi institucional i esportiva. Será un any molt dolent si no busquen un remei aviat.


Almeria. A Arconada li van tallar les ales en “el seu” camp. El seu retorn a Sòria no va ser bo. L’Almería ha entrat en un forat negre, una victòria en els nou últims partits. Estan prop de les últimes posicions.


Espanyol. Malgrat jugar un bon partit i aconseguir un empat a domicili, els de Mané han entrat en les posicions de descens. Han d'afinar més la seva punteria si volen salvar-se del descens. Ahir va tornar a aparèixer el de sempre, Coro, i els va donar un punt importantíssim. Només una victòria en les ultimes deu jornades.


Osasuna. Els de Camacho van deixar escapar el que més necessiten, la victòria. Van perdre les claus d'un partit que tenien tancat. Els van obrir la porta i se'ls van escapar dos punts. Segueixen últims i estan a 4 punts de la salvació.

3 comentaris:

Unknown ha dit...

hola, me gustaría contactar con gente que tenga blogs de futbol. Sólo tengo unpar de entradas. este es mi blog:
http://www.futbollegends.blogspot.com/

saludos

Alba ha dit...

La veritat es que va ser impressionant la gran quantitat de gols que es van veure. El Barça es manté ferm al davt de la lliga, però haurà d'anar partit a partit. El que em va sorprendre va ser la derota del Madrid. A més, dos equips (Getafe i Osasuna) van deixar escapar un avantatge de tres gols per acabar empatant, increible.
Salutacions

Enric Adell ha dit...

ALBA
Els gols donen alegria.
Està clar que s'ha d'anar partit a partit, però de moment les coses pinten be. El dissabte amb una victoria poden deixar molt tocat al Madrid.
Si que es sorprenent que a dos equips els remunten un 3 a 0. Però hi ha una diferencia. El Getafe jugava al Madrigal contra el 2n y el Osasuna jugava com a local contra el Valladolid.

salutacions