dimecres, 21 de gener del 2009

Anàlisis primera volta


Abans que res vull agrair la col·laboració dels 11 experts que van accedir a contestar l’enquesta que els vaig passar. Com llegireu després, l'enquesta era sobre aspectes de la primera volta i sobre alguna pregunta de futur, moltes gràcies als 11!


Adrià Benaiges. Expert en fútbol nacional.

Álvaro Sánchez. Blog Siempre real

Carlos Mateos. Blog De paradhiña

Carlos Ruiz. Expert en la Premier League col·laborador de Futbol Mundial.

Dani Gesto. Blog Tócala de cara.

David Arrufat. Expert en futbol internacional.

Domingo Fandos. Expert en futbol nacional.

Fernando Sánchez. Blog Sentimiento Atlético.

Pablo Granuy. Blog Jugadores Interesantes.

Ramón Naranjo. Blog Sevilla-Stones

Silvia. Blog Foro Azulgrana


Diumenge passat va acabar la primera volta i la veritat és que durant aquests quatre mesos de competició han passat moltes coses.
Ningú podia pensar que el Barça després del seu inici dolent, 1 punt de 6, arribaria a l'equador de la competició arrasant records i fent un futbol espectacular. L'equip de Guardiola es va transformar i sembla que és el clar candidat a guanyar aquesta competició.
Sense moure'ns de la mateixa ciutat, tampoc ningú podia imaginar que l'Espanyol, després del seu gran inici, estaria en llocs de descens. Els periquitos no tenen ales i la gàbia de segona cada cop es més petita i els periquitos no tenen lloc per moure’s. Pochettino serà l'encarregat de salvar a l'equip.
El Madrid, Sevilla, València, Vila-real i Atlètic han tingut, uns més que altres, trajectòries irregulars i això ho ha aprofitat el Barça per escapar-se.
Jo a l'inici de temporada vaig apostar pel Deportivo com equip revelació, no anava molt mal encaminat, però també s'ha de felicitar al Màlaga, Athletic de Bilbao i Sporting de Gijón per la seva gran primera volta, cadascun dins de les seves possibilitats.
En l'altre costat, major decepció, hi ha diversos equips que “lluiten” per aquest lloc, però els tres que ocupen les actuals posicions de descens són els que s’ho mereinxen més.
Queda molt i encara hi ha temps per millorar o per empitjorar. A finals de març, d'aquí a dos mesos, les coses ja estaran més clares, però em dona la sensació de que la lliga es trencarà abans, tant per dalt com per a sota.

Dades de la primera volta:
  • Mirant la classificació de primera veiem que només hi ha un zero en una casella. Estem parlant del Sporting de Gijón. Els asturians mai empaten, o guanyen o perden (no aposteu una X en un partit dels de Preaciado). De moment aquesta “estratègia” els ha servit per estar lluny de les posicions de descens.
  • Malgrat ser la lliga més anotadora del continent (2,95 gols per partit), el resultat que més vegades s'ha donat és l'1-0.
  • El moment en què es marquen més gols és l'últim quart d'hora. En segon lloc, a molta distància, està l'interval entre el minut 15 i 30 de la primera part.
  • En la jornada 13 no va haver cap empat. Aquest fi de setmana passat, vam estar apunt de veure repetida la dada però en l’últim partit l’Atlético i l’Almeria van quedar igualats.
  • Més de la meitat dels gols d'aquesta lliga els han marcat jugadors espanyols (51%), els extracomunitaris només anoten el 18% dels gols.
  • Jugar amb el teu públic és una bona ajuda. El 48,5% són victòries de locals per un 29,5% de visitants. L'empat és el resultat que menys vegades es dóna, només un 22% dels partits acaba amb taules.
  • El Barça és l'equip més golejador de la lliga, amb 17 gols més que el seu perseguidor l'atlètic de Madrid, però l'equip més efectiu és el València.
  • El Barça també comanda la classificació del joc net. En aquesta classificació “sorprèn” que el Madrid sigui dels pitjors equips, això vol dir que li ensenyen moltes targetes. El jugador amb més amonestacions és Josemi del Mallorca.
  • El Jugador que més assistències dóna és Jesús Navas, seguit de prop per Xavi.
  • El màxim golejador és Eto'o i el porter menys golejat és Valdés.
  • L'estadi amb millor percentatge de públic és el Bernabeu (més del 90%) i el de menor és el Lluís Companys amb un poc més del 30%.

Tal com he dit al començament, vaig passar enquesta a 11 experts i aquests van ser els resultats. Està analitzat de froma global, ja que posar la resposta de cadascun era molt interessant, però el post s'hagués fet etern.

1. Millor equip?
Tots els experts coincideixen a elegir al Barça com a millor equip de la primera volta.
2. Equip revelació?
Aquí ja hi ha diferents opinions, però el que es porta el gat a l'aigua és el Màlaga (7 vots). Després dels andalusos està el Deportivo (2 vots) i empatats en la tercera posició el Sporting i Athletic de Bilbao amb un vot cadascun.
3. Equip que millor joc ha desplegat?
En aquesta pregunta tots tornen a coincidir. L'equip de Guardiola, Barça, és el que millor futbol ha desplegat.
4. Equip que més t'ha decebut?
Diverses opinions. Els tres amb més d'un vot són l'Espanyol (3 vots), Mallorca (2 vots) i Getafe (2 vots). Amb un vot hi ha Osasuna, Betis, Atlètic de Madrid i Madrid. El que està clar és tots els anomenats han fet mèrits per ser elegits.
5. Millor porter?
En aquesta tampoc hi ha acord, però el que queda clar és que apareixen els 4 millors porters espanyoles del moment i els futurs recanvis. Palop (3 vots), Valdes (2 vots) Diego Lopez (2 vots), Casillas (2 vots) i amb un vot Riesgo i Aranzubia. Hi ha porters de garanties durant anys.
6. Millor defensa?
En la defensa només hi ha dos jugadors amb més d'un vot: Alves (3 vots) i Marquez (2 vots). També apareixen Pepe, Puyol, Pareja, etc. El Barça també mana en defensa.
7. Millor mig campista?
És l'única pregunta referent a jugadors en la que hi ha un total acord. Tots els experts coincideixen a elegir a Xavi com el millor centrecampista de la primera volta. El de Terrassa està en el millor moment de la seva carrera i això ho està agraint el Barça.
8. Millor davanter?
Messi és elegit com a millor davanter, però seguit molt de prop pel Guaje. Messi (4 vots), Villa (3 vots) i Eto'o (2 vots).
9. Millor jugador?
L'argentí Leo Messi es porta tots els vots menys un, que és per a Villa. Leo ha fet una primera volta de somni i si segueix a aquest nivell el Barça pot guanyar més d'un títol. La puça si manté estable el seu rendiment i trajectòria, marcarà un abans i un després al futbol mundial.
10. Millor fitxatge de l'estiu?
El potent Alves és elegit com a millor fitxatge de l'estiu, 9 vots. Els bètics Emaná i Sergio García obtenen un vot. El Brasiler, malgrat ser un fitxatge molt car, està demostrant que és un dels millors laterals del món. Centra, remata, pressiona, defensa… un prodigi físic.
11. Quins seran els 6 primers de la classificació?
Tots coincideixen amb que el Barça guanyarà la lliga i que el Madrid anirà a la Champions. Les altres dues places, segons els experts, se les repartiran entre València (9 vots), Sevilla (8 vots), Vila-real (4 vots) i Atlètic de Madrid (2 vots). Com es pot veure, la majoria pensa que el Vila-real i l'Atlètic de Madrid jugaran la Uefa. Per a aquesta competició, s'ha de tenir en compte el Deportivo (5 vots)
12. Quins equips descendiran?
Com ve sent habitual, no hi ha hagut una resposta unànime entre els consultats, però veient els resultats hi ha algunes curiositats. L'equip que creuen que té més opcions de baixar és el Recreativo. Es curiós perquè en aquest moments els de Huelva estan a 5 punts de l'Espanyol, que son l’equip frontera. Després del degà ja trobem als tres últims de la classificació. També apareix per aquesta llista l'únic equip que ha estat capaç de guanyar al Barça, el Numància.
Recreativo (9 vots), Mallorca (8 vots), Osasuna (6 vots), Espanyol (5 vots) i Numància (4 vots)

A final de temporada veurem si els pronòstics dels col·laboradors eren encertats.

Gràcies a tots per la vostra opinió!

6 comentaris:

Biel Selles ha dit...

Hola!
M'agradaria fer-te una pregunta sobre el meu blog... has participat a la enquesta?
Per favor participa!
si has participat ya per favor avisam i comenta l'analisis del grup Papa Roach que he fet al meu blog.
Salutacios.

Alba ha dit...

Un bon análisi de la primera volta. La veritat es que la lliga, talo com está abans de l'inici de la segona volta, només la pot perdre el Barça; l'equip de Guardiola haurà de seguir treballant partit a partit i amb la màxima humilitat, només d'aquesta manera arribaran els títols.
Salutacions

Anònim ha dit...

Le hackearon el blog a Tony Blas.
Lo reabrió en http://tristelme20.blogspot.com/

Riikii ha dit...

Mol bon análisis.


Abraçada

Biel Selles ha dit...

Bones , per favor , entra a es mue blog i opina sobre la meva nova entrada , et sorprendra.
Una cosa , m`enmcantaria k colaboresis al meu blog i si estas interesat , dim-ho a biel.selles@hotmail.com

Anònim ha dit...

Enriqueta...
menys futbol i més visites a l'Alegre de Dalt... ehhh??
Molt interessant tot, el blog en sí. jajjaja