dilluns, 19 de gener del 2009

Jornada 19 lliga espanyola i futbol internacional

Ja s'ha acabat la primera volta. En aquestes 19 jornades han passat moltes coses (el dimecres publicaré un resum), però la més important ha sigut l'exhibició del Barça en la majoria dels seus partits.


Futbol internacional:

Alemanya. La notícia no són els resultats, la Bundesliga està parada, sinó una lesió que marcarà molt el desenvolupament del campionat alemany. Ibisevic, màxim golejador de la bundesliga amb 18 gols, s'ha lesionat els lligaments del genoll i molt probablement es perdrà el que queda de temporada. El Hoffenheim es veurà molt afectat per aquesta baixa i les seves opcions al títol es redueixen dràsticament.
França. No ha fallat cap dels de dalt, llevat del Rennes que va tornar a perdre després de 19 jornades sense fer-ho, per la qual cosa tot segueix igual. El Lió va guanyar i pot mantenir el liderat de la lligui 1. El Girondins de Blanc segueix a la seva estela amb Gourcuff marcant el ritme. El Marsella, el PSG i el Tolosa també van fer els seus deures.
Itàlia. Els de Mourinho comencen a fallar. L'Inter es va portar un bona repassada i va perdre per 3-1 davant l'Atalanta. Pato és l'actor secundari que eclipsa al protagonista principal del seu equip, la setmana passada Beckham i aquesta Kaka. La Fiore no va poder amb els de Ancelloti i segueix amb la seva ratxa dolenta contra els grans. La Juve va voler però no va poder emportar-se la victòria a la capital davant una Lazio que sembla que està recuperant la forma, la Vecchia Signora se situa a 3 punts dels de Moratti. En Torino Baptista va tancar la seva millor setmana com romà i va donar tres punts al seu equip que li serveixen per posar-se a tir de les places europees. El Nàpols va perdre davant el cuer i cedeix la quarta posició al gran Genoa de Motta i Milito, l'argentí està lesionat. Destacar el Bolonya que ja està a 4 punts del descens, des de l'arribada de Mihajlovic al banquillo que l'equip no sap el que és perdre, 9 jornades, però 7 han estat empats.
Anglaterra. Els últims minuts van ser claus per als grans. Manchester, Aston Vila i Chelsea van consumar la seva victòria en els instants finals dels seus aprtits. Els de Fergusson ja són líders. L'Arsenal va guanyar al camp del Hull i segueix en la lluita per una plaça champions. El City, possible destí de Kaka, va guanyar per la mínima amb un golàs de Zabaleta, ex de l'espanyol, que li permet allunyar-se un poc de la zona perillosa. Demà derbi entre Liverpool i Everton.
A Escòcia el Ragners, gràcies a la seva victòria, va retallar distància al Celtic que va punxar, ja sol els separen 2 punts.
A Portugal el Benfica de Quique està en semifinals de la copa de la lliga. L'ex del Saragossa i València Aimar se’n va sortir en la copa, malgrat que està fent una temporada molt irregular amb les àguiles.
A Holanda el AZ de Van Gaal segueix líder seguit de l'Ajax a tres punts, Gabri va marcar un gol en el descompte. El PSV està fent la seva pitjor temporada en anys i estan a 13 punts del líder. El Feyenoord, un altre gran en crisis, segueix amb la seva temporada dolenta i està molt prop de les posicions perilloses.
A Grècia, el Olimpiakos de Valverde no afluixa i manté la seva àmplia avantatge, 9 punts, respecte als seus immediats perseguidors, Panathinaikòs i PAOK.

Anècdota
Entre el Calcio, Premier i Lliga només hi ha hagut tres empats.


Semàfor de la lliga:








Barça. Els de Guardiola segueixen batent records. Acabar la primera volta amb 50 punts i més de tres gols de mitjana per partit són unes marques molt difícils de superar en el futbol actual. Els culers van guanyar al Deportivo i van donar un altre espectacle de gols i joc. El triplet de dalt més Alves van ser els grans protagonista de la nit. Si segueixen a aquest nivell no crec que se'ls escape el títol. 18 jornades sense perdre i porten 7 jornades consecutives guanyant.


Athletic de Bilbao. Partidàs el que han fet els de Caparrós a San Mamés. Han demostrat que estan en ratxa i que són un equip lluitador. Han remuntat a un bon València, per la qual cosa els tres punts tenen molt mèrit. Porten 7 jornades sense perdre i això els ha permès instal·lar-se a la zona tranquil·la de la classificació. Gran temporada la de Llorente.

Madrid. Juande a poc a poc va donant amb les tecles i la cançó comença a sonar bastant bé. L'equip ha guanyat solidesa defensiva i Robben segueix sent decisiu. Els blancs porten 4 jornades guanyant i això els ha servit per instal·lar-se en la segona posició.

Màlaga. Els de Tàpia volen emular, a la seva manera, al Barça i no paren de guanyar i superar els seus registres. Avui han donat un repassada a l'Espanyol. Només han collit una derrota en els últims nou partits, això els ha servit per estar setens en la taula, empatats a punts amb l'Atlètico, a només tres punts de la Champions. Els andalusos comencen a somiar amb Europa.

Racing. Els de Muñiz sense fer molt soroll van traient endavant els seus partits. Avui han guanyat per la mínima amb un gol de Zigic, que gran rendiment dóna aquest davanter als càntabres. Els de Santander porten només 2 derrotes en els últims 11 partits, però han collit molts empats. Estan instal·lats a la zona tranquil·la de la taula a deu punts del descens.

Recreativo. Els d’Alcarraz s'estan allunyant del descens a base de victòries al Nou Colombino, tres consecutives. Els equips de la part baixa si aconsegueix fer-se forts en el seu camp tenen molt guanyat i això és el que han aconseguit els de Huelva. Porten 13 dels últims 18 punts possibles.

Sevilla. El futbol són resultats i això és el que està aconseguint Jiménez amb el Sevilla. Van guanyar per la mínima i van igualar el seu millor inici de la tota la seva història. Segueixen empatats amb el Madrid en la segona posició i porten sis jornades sense perdre.








Betis. Els de Chaparro gràcies a un Sergio García estel·lar han tornat a guanyar. Aquests tres punts han salvat la cap al tècnic i els donarà molta força per afrontar el partit de copa.

Vila-real. Els de la plana han tornat a guanyar després d'una pájara de cinc jornades. Els de Pellegrini tornen a ficar-se en la lluita per una plaça champions.

València. Els d'Emery ens estan oferint grans partits, però que al final se'ls escapen de les mans. Gran xoc el d'aquesta tarda a San Mamés. Els che segueixen molt irregulars fora de Mestalla i això els està allunyant de la segona plaça. Només 1 victòria en els últims 4 partits.








Espanyol. Els de Mané segueixen en caiguda lliure i cada vegada sembla que el final estigui més lluny. Avui han perdut per golejada i la cosa cada vegada pinta pitjor. Els periquitos només han sumat 2 punts de 30. Des de la jornada 9 que no guanyen i els llocs de salvació ja estan a 5 punts.

Getafe. Els de Víctor comencen a complicar-se la vida. Els madrilenys porten 4 jornades consecutives perdent i això els ha allunyat molt del seu somni Europeu. Malgrat estar a sis punts del descens, el tècnic aragonès tindrà una setmana molt dura.

Mallorca. Els de les illes cada vegada estan però enfonsats. Massa facilitats i errors defensius per a un equip que vol sortir del descens. Només han aconseguit sumar 6 dels últims 42 punts i són el segon equip més golejat de la lliga. Dues dades poc optimistes per als seus aficionats i futur a primera. Si no donen un gir radical les coses, són carn de segona.
Osasuna. Els de Camacho cada vegada tenen més lluny els llocs de salvació, 7 punts. Els pamplonesos lluiten i posen ganes, però això no és suficient. Els veig amb possibilitats de salvar-se, però han de guanyar algun partit aviat sinó s'enfonsaran anímicament.

Valladolid. Els de Mendilibar estan tirant, en poques jornades, per la borda tot el seu bon treball. Les 4 derrotes seguides els han despertat del seu somni europeu. Avui els de Pucela s'han quedat gelats amb l'exhibició de Sergio García.

Atlètico de Madrid. Els matalassers segueixen sense guanyar i això els allunya cada vegada més de la Champions, malgrat que només estan a tres punts. Avui ha fallat el seu porter i els d'Aguirre només han pogut empatar, malgrat jugar contra 10 més de mitja hora. Només han sumat 1 punt dels últims 9, pobre bagatge per la seva gran plantilla. Han d'espavilar aviat perquè sinó el seu objectiu se'ls esfumarà.


Per a llegir la meva crònica del Calcio apreta sobre la imatge



2 comentaris:

Albert ha dit...

Sembla ser que l'Arsenal s'ha posat les piles. En canvi el Chelsea ha de millorar molt si vol tenir alguna opció de guanyar el títol.
Partidàs ahir entre Liverpool i Everton. El diumenge es tornen a veure les cares a la FACup.

Realment és una llàstima pel futbol la lesió d'Ibisevic.

Adéu, que vagi bé!

Enric Adell ha dit...

@ALBERT
L'Arsenal, com be dius, pareix que no noti la important baixa de Cesc. Els Wegner no es poden encantar sinó la Champions se'ls escaparà. Es una obligació per seguir vius la victorià.
El Chelsea està passant pel seu pitjor moment, però tenen equip per a tirar endavant.
El Liverpool si no canvia la seva tendència a l'empat la Premier se li tornarà a escapar.

SALUTACIONS I GRACIES PER DEIXAR EL TEU COMENTARI