dijous, 27 de novembre del 2008

Impressionant: 13 de 16

Fa unes hores que s'ha acabat la cinquena jornada de la lligueta de Champions. Fent falta una jornada ja hi ha 13 equips classificats, només falten “adjudicar” tres places. D'aquestes tres, dos són del grup A (Roma, Chelsea i Girondins) i l'altra del grup B (Panathinaikòs i Anorthosis). Aquest fet em sembla al·lucinant, perquè l'última jornada serà de tràmit en la majoria de grups. El que queda clar, és que tal com es prepara el sorteig (caps de sèrie, 2n bombo, 3r bombo…) la lligueta és un simple comparsa, que l'única cosa que hi ha en joc és saber en qui posició quedarà el cap de sèrie (si primer o segon) i en quina posició quedarà el del segon bombo (primera o segona posició). La Lluita és per poder jugar la volta de vuitens com local. Sempre hi ha l'excepció que confirma la regla, però en general la "batalla" sempre és entre els components del 1r bombo contra els del 2n.


GRUP A

Aquesta és l'excepció que confirma la regla. Hi ha tres equips amb possibilitats de classificar-se per octaus i un que ja no té ni opcions de jugar la Uefa. La Roma és primera (9 punts) el Chelsea és segon (8 punts) i el Girondins és tercer (7 punts). Encara que sigui segon el que ho té millor per classificar-se és el Chelsea que rep a Stamford Bridge al Cluj que no es juga res. El Chelsea depèn d'ell mateix, si el Girondins no guanya els de Londres es classifiquen. Si els de Bordeus guanyen, els de Abramovic estaran obligats a guanyar per passar de ronda. En l'Olímpic, la Roma rep al Girondins. Als romans els serveix la victòria per ser líders de grup i amb l'empat es classifiquen però no s'asseguren la primera posició. Als francesos només els serveix la victòria per classificar-se. El “únic” grup amb emoció en els dos partits de l'última jornada.


GRUP B

Aquest grup també és una excepció, però amb matisos. L'Inter ja està classificat, però no té assegurada la primera posició. La lluita per l'altra plaça que dóna accés als vuitens, es realitzarà a Grècia. L'Inter és primer (8 punts), el Panathinaikòs segon (7 punts), el Anorthosis tercer (6 punts) i el Werder últim (4 punts). Els de Mourinho aniran a Alemanya a assegurar-se la primera posició, guanyant, però davant es trobaran un equip al qual només li val guanyar per seguir competint a europa, Uefa. Els de Thomas Schaaf no depenen d'ells mateixos, només els serveix guanyar i que el Panathinaikòs també ho faci, del contrari la seva aventura europea haurà acabat. El partit decisiu serà el que enfrontarà al Panathinaikòs i al Anorthosis. El que guanya es classifica per vuitens i amb l'empat passen els grecs.


GRUP C

Ja està tot decidit. Les quatre posicions són inalterables. Barça i Sporting passen a vuitens. Els de Guardiola com a líders i els de Lisboa com a segons. El Shakhtar a la Uefa i el Basilea eliminat. Barcelona (13 punts), Sporting de Lisboa (9 punts), Shaktar (6 punts) i Basilea (1 punt). Vaig a demostrar-vos el que he dit al principi. Quan es va sortejar aquest grup les coses van quedar com en la imatge: Barça, Sporting, Basilea i Shakhtar. Com podeu veure, l'única variació ha estat la dels dos últims.


GRUP D

En aquest grup “tot” està decidit. Falta saber si l'Atlético serà primer o segon i qui anirà a la Uefa. A l'Atlético li serveix fer el mateix resultat que el Liverpool, amb la mateixa diferència de gols, per ser primers. La lluita per la Uefa serà entre el Olympique i el PSV. Als francesos els serveix amb fer el mateix resultat que els d'Eindhoven, sense importar els gols. La clasificació després de la quinta jornada es: Atlético i Liverpool (11 punts, però amb major diferencia de gols per als colchoneros, cosa que el permet ser primers) i l'Olympique i el PSV (3 punts, els francesos tenen el gol average a favor). Ara vaig fer el mateix que amb l’anterior grup. La imatge reflecteix com va quedar el grup després del sorteig: Liverpool, PSV, Olympique i Atlètico. Aquí la variació és que a l'atlètic ha saltat al primera lloc i les altres posicions s'han corregut un lloc.


GRUP E

Ja estan decidits els que passen a vuitens i el que va a la Uefa. Només falta saber si el Vila-real acabarà segon o podrà superar al Manchester i ser primer. Manchester i Villareal (9 punts), Aalborg (5 punts) i Celtic de Glasgow (2 punts). En el sorteig el grup va quedar: Manchester, Vila-real, Celtic i Aalborg. Com “sempre” les úniques variacions la del 3 pel 4.


GRUP F

Falta saber qui jugarà la Uefa. L'Olympique i el Bayern es juguen la primera posició a França. Als gals els serveix un empat a 0 o la victòria per ser primers. Per la seva part, els viola van a Bucarest amb la intenció de seguir a Europa. L'empat els serveix, però amb una derrota no van a la Uefa. Bayern i Olympique (11 punts), Fiorenta (3 punts) i Steaua de Bucarest (1 punt). En la imatge s'aprecia l'ordre: Olympique, Bayern, Steaua i Florentina. I…!sorpresa! només pot el de sempre: que el 1r sigui 2n o que el 3r sigui 4t.


GRUP G

Ja coneixem als dos equips que passen a vuitens i falta saber qui va a la Uefa. A l'estadi do Dragão el Oporto i l'Arsenal es disputen el liderat. Als portuguesos només els serveix guanyar. A Kíev, Luis Aragonés es jugarà el seguir a Europa. Els pupils del savi només tenen una alternativa, guanyar. Arsenal (11 punts), Oporto (9 punts), Dinamo de Kiev (5 punts) i Fenerbahçe (2 punts). El sorteig va quedar: Arsenal, Porto, Fenerbache, Dinamo de Kíev. Passa igual que en el grup F, només poden variar les mateixes posicions.


GRUP H

Només falta saber qui passarà com primer i qui ho farà com segon. El Zenit anirà a Madrid sense jugar-se res, ja estan classificats per la Uefa. Als blancs només els serveix la victòria i que la Juve perdi per a passar com primers i assegurar-se jugar la tornada d’octaus com a locals. La Vecchia Signora rep al Bate en el seu camp. Juventus (11 punts), Madrid (9 punts), Zenit (5 punts) i Bate Borisov (2 punts). La imatge reflecteix l'ordre després del sorteig: Madrid, Juve, Zenit i Bat. I per art de màgia, va passar el de sempre. L'únic canvi és que la Juve pot ser primera.


La conclusió de tot això és que: si la Uefa et col·loca en el tercer o en el quart bombo, ja pots començar a resar perquè les probabilitats de classificar-te són baixes.
Això és una crítica a l'actual sorteig. Amb aquesta manera d'operar s'elimina qualsevol probabilitat que hagi algun equip sorpresa a vuitens i que algun gran es quedi fora d'ells.
Si tots els equips es posessin dins del mateix bombo la primera fase guanyaria en interès, ja que podria ser que hagués 3 o 4 grups amb clars candidats enfrontant-se entre ells, però… tot en aquesta vida aquesta pensat perquè guanyin, gairebé sempre, els mateixos. L'opinió dels clubs modestos no compta per a res.

1 comentari:

Albert ha dit...

Hola. M'agrada aquest blog de futbol internacional.
He fet un link al meu blog del Barça amb el teu.

Salutacions!