dimarts, 25 de novembre del 2008

Jornada 12. Lliga espanyola

Tot segueix igual. Ja fa 2 jornades que es mouen poques coses, tant per dalt com per baix. El Barça segueix sent el líder, les posicions de Champions les ocupen els mateixos equips, les de la Uefa també i les del descens, “más de lo mismo”. Però això no vol dir que aquesta lliga no sigui emocionant.

Una cosa si que ha canviat: la “nova” armada ha guanyat, per primera vegada, l'ensaladera com a visitant. Espectacular l'eliminatòria, davant l'Argentina, que han guanyat els d'Emilio. No estava Nadal, però “els altres” han demostrat ser uns grans campions. Feliciano Lopez i Fernando Verdasco són els nous ídols del tennis espanyol al derrotar a la final de la davis 1-3 a un gran rival.

El semàfor de la lliga:









Valladolid. Al·lucinant. Els de zorrilla han tret 9 dels últims 12 punts, davant els “grans”. Només el Barça ha estat capaç de guanyar als de Mendilibar. Ni el Madrid ni el Vila-real van ser capaços de marcar un gol a Asenjo. La constància i el bon treball estan deixant clar que aquest Valladolid és un digne equip de primera.


Sevilla i Palop. El Sevilla ha tornat a recuperar la seva consistència defensiva i amb això han tornat els bons resultats. Porten 3 jornades sense conèixer la derrota i les mateixes sense encaixar un gol. El València no va ser capaç de marcar-los cap gol i Palop és el zamora de primera. Els de Manolo Jimenez reben, dissabte, al líder, serà una prova de foc.


Forlan. És dels pocs que es salva del partit del diumenge. Torna a estar en forma, ahir va tornar a marcar, i això és una gran notícia per al seu equip. És un davanter molt eficaç, una assegurança de vida, que acaba les temporades amb bons dígits.


Deportivo. Els de Lotina estan en ratxa. Han guanyat 3 dels últims 4 partits. Aquest fet els ha permès igualar en la taula al sisè classificat i poder somiar amb entrar a Europa. Són un equip jove amb projecció. Destacar la gran actuació d'Aranzubia, contra el seu ex-equip. La nota negativa és la lesió de Bodipo.


Osasuna. Per fi! Els de Camacho han guanyat en aquesta lliga. Després de tres mesos de competició els pamplonesos han aconseguit els tres punts. La victòria va ser molt soferta, malgrat jugar gairebé tot el partit contra 10, però el fet important és que han sumat els tres punts i això els donarà ànims per seguir lluitant i aconseguir la salvació. De moment, ja han abandonat el “farolillo rojo”.


Betis. Els de Chaparro porten tres victòries consecutives i només han perdut un partit dels últims sis, han tret 15 dels 18 punts possibles. El verd-i-blancs són un equip ordenat i que en atac té molta artilleria. Sergio García i Emaná són els seus jugadors clau. La victòria d'ahir, en el Molinon, davant un Sporting en forma és molt important per començar a somiar a Europa.


Racing. Els de Muñiz han deixat enrere els seus problemes a base de guanyar partits. Ahir van aconseguir, davant un pobre Espanyol, la tercera victòria de les últimes quatre jornades. Ja estan a 6 punts dels llocs de descens i la parròquia de Santander respira tranquil·la. Poc a poc estan recuperant el gran nivell de la temporada passada.









Barça. Els de Guardiola van veure truncada la seva ratxa de 9 victòries consecutives contra un Getafe ben ordenat i lluitador. Els culés segueixen líders. Del Camp Nou no es poden escapar molt punts, sino els seus rivals se li pujaran a les barbes. Ahir van lluitar fins al final, però aquesta vegada la pilota no va entrar tantes vegades com ve sent habitual.

València. Els che no acaben de sortir d'aquesta “mini” crisis. Només han sumat 5 dels últims 15 punts. Els d'Emery el dissabte van jugar un "bon" partit, però van ser massa conservadors. Van estar ben col·locats i van tenir les seves ocasions, el Sevilla alguna més, però aquesta vegada ni Vila ni Mata van aconseguir marcar.


Atlètic de Madrid. Els Aguirre malgrat portar 5 jornades sense conèixer la derrota no acaben d'enlairar-se lluny del Calderon. Ahir van sumar el seu tercer empat consecutiu com visitant. Pobre bagatge per a un equip que aspira a guanyar-ho tot. No van merèixer la victòria a Soria. No “van matar” el partit quan tocava i al final el Numància se'ls “va menjar”. Els cochoneros han de treure la seva garra i coratge per començar aconseguir victòries a domicili sinó la lliga se'ls escaparà, si no ja se'ls ha escapat.


Madrid. Els de Schuster van aconseguir tres punts balsàmics. Els blancs van aconseguir la victòria malgrat que tota la setmana s'ha estat parlant dels possibles substituts de l’alemany i dels possibles reforços de la plantilla per a gener. Com ve sent habitual, van jugar un partit pobre però van guanyar. Són segons a tres punts del seu etern rival. Veurem si aconsegueixen la prima, cosa molt difícil si segueixen amb aquest joc, però el futbol esta ple de sorpreses. Un apunt, a la capital ja no es parla dels àrbitres, Per Què serà?









Recreativo. Malgrat no ser inferiors al Madrid, no van aconseguir el seu objectiu que era sumar els tres punts o almenys treure alguna cosa positiva del Bernabeu. Els de Alcarraz porten 11 jornades sense guanyar i només han sumat 4 dels últims 33 punts. Un bagatge molt pobre que els ha portat a ser l'últim en la clasificació. Donen una bona imatge en el terreny de joc però amb això no els serà suficient per seguir a primera, han de començar a sumar punts si volen aconseguir la salvació.


Vila-real. Els de Pellegrini ja saben el que és perdre. No estan en el seu millor moment de la temporada, 1 punt sumat dels últims 6, i estan notant les baixes de Nihat i Llorente. La lesió d'aquests dos jugadors els arriba en un moment important. Dissabte la defensa va tornar a fer aigües. Acusaran l'esforç de jugar competicions europees i el fet de tenir jugadors internacionals? Crec que si les lesions no els respecten la temporada se'ls farà llarga.


Espanyol. Els periquitos han entrat en un forat que no sembla tenir fi. Tres derrotes consecutives i només estan a tres punts del descens. Però el pitjor és que l'equip ha perdut la seva consistència defensiva i té l'artilleria mullada, són el tercer pitjor equip. Si no milloren hauran d'estrenar el seu camp a segona. Tintín es juga el càrrec diumenge davant l’Sporting.


Si vols llegir el resum de la 13 jornada del Calcio apreta damunt la imatge següent: