dilluns, 15 de desembre del 2008

15 jornada. Lliga espanyola

Gran jornada de futbol, tant en àmbit nacional com internacional. El Barça va guanyar el clàssic per 2 a 0 i el Sevilla 1 a 0 al Vila-real.


Anècdota
Aquest cap de setmana en el Calci s'han marcat 41 gols, 17 més que a la lliga espanyola!


La jornada 15 ha propiciat alguns canvis, però el primer i l'últim segueixen sent els mateixos. Els de Pep es distancien a 8 punts dels seus rivals més pròxims, sembla que la segona posició estigui maleïda. El Vila-real ha perdut i baixa a la quarta plaça. Els colchoneros avancen als seus màxims rivals en la classificació i el Mallorca entra en posicions de descens per goal average.
En el pla internacional diverses coses a destaqués: la lliga obertura s'haurà de dir en un triangular entre: Tigre, Boca i San Lorenzo. El Hoffenheim s'ha coronat com a campió d'hivern a Alemanya, si no els heu vist mai jugar us aconsello veure'ls. La Juve li ha pegat un ball al Milà, 4 a 2. En la Premier els primers s'estan donant una treva per agafar forces pel sprint de Nadal. A França el Lió segueix encapit en donar emoció a aquest campionat i el PSG torna a estar entre els grans, els quatre primers només estan separats per 3 punts. I el Fenerbahce de Luis va guanyar, Guiza va marcar un gol, i són quarts en la classificació a dos punts del líder.

El semàfor de la lliga:







Barça: els de Guardiola dissabte van saber resoldre un exercici molt difícil de solucionar. Era el partit que podia marcar un abans i un després i així va ser. Un Barça diferent al qual estem acostumats a veure, va guanyar per 2 a 0 a l'actual campió i ja es distancia a 12 punts dels blancs. Té a vuit punts a Sevilla i València, els seus dos immediats perseguidors. És molt arriscat dir que aquest Barcelona ja és campió, però no ho és a dir que està dos passos per davant de la resta d'equips. Es deia que aquest equip només arrasava perquè havia jugat contra equips petits i que quan li toquessin els grans la cosa canviaria. Doncs aquestes són les seves estadístiques contra els grans, li falta enfrontar-se al Vila-real,: ha guanyat els quatre partits i ha marcat 15 gols i només n’ha encaixat 1! Espectacular. En el pla individual destacaré als dos que van marcar Messi i Eto'o que estan realitzant el seu millor inici de temporada. Si aquest equip manté aquest llistó, és molt difícil, aconseguirà molts rècord aquesta lliga. Són l'equip més golejador i el menys golejat de la lliga, amb molta diferència.

Atlètic de Madrid: Els d'Aguirre segueixen en estat de gràcia. Avui han tornat aparèixer els seus cracs i han pogut sumar els tres punts davant un rival molt complicat. Ja són cinquens i només estan a dos punts de la Champions i a 3 de la segona plaça. Els colchoneros porten tres victòries consecutives i vuit jornades sense conèixer la derrota. Aquests grans resultats els han servit per avançar al seu etern rival en la classificació. Ja ningú dubta del mexicà.

Athletic de Bilbao: Ja era hora que els lleons fessin por. Els de Caparrós porten tres jornades sense conèixer la derrota i s'estan allunyant de les posicions de descens. San Mamés és un fortí, porten tres victòries consecutives en el seu camp, i si segueixen així la permanència serà molt més fàcil. Llorente està jugant a gran nivell i l'Athletic ho està agraint.

Getafe. Els de Víctor Muñoz han agafat el ritme. Quatre jornades sense perdre i ja són novens en la taula. Van coronar el “Everest” amb només una derrota. Avui han donat un recital ofensiu contra el Mallorca, amb un Uche en pla estel·lar. Tenen la Uefa un poc més a prop i el descens més lluny.

Màlaga: sembla que els de Tàpia tornen a aixecar cap gràcies a les seves victòries com locals. Han superat al Numància en un dels pitjors partits de la jornada. Són descens i estan a 5 punts de la Uefa.

Recreativo: Els d'Alcaraz han aconseguit una victòria importantíssima davant un rival directe. Els de Huelva porten dues victòries consecutives. Segueixen en posicions de descens, malgrat aquests sis punts, però la salvació és molt més a prop.

Sevilla. Els de Manolo Jiménez han tornat a guanyar a un rival directe en la lluita pel campionat. Després de la derrota davant el Barça han encadenat dues victòries consecutives.

València. Els d'Emery aconsegueixen una victòria soferta davant els periquitos. Aquests tres punts els permeten anar al Bernabeu com segons en la taula. Han de millorar la seva irregularitat com visitants si volen lluitar pel títol final.

Valladolid. Els de Mendilibar juguen a un gran nivell. Avui han aconseguit la victòria davant un Depor en ratxa. Només una derrota en les últimes set jornades. Han marcat una mitjana de tres gols en els seus últims quatre partits. Gran moment de forma de Pedro López i Pedro León. Són vuitens i només estan a tres punts de la Uefa.








Deportivo. Els de Lotina s'han vist superats per un gran Valladolid. Malgrat la derrota segueixen setens.

Racing de Santander. Els de Muñiz porten dos empats consecutius. Si només sumen d'un en un els costarà molt allunyar-se de les posicions de descens.

Almeria. Els de Arconada aquesta jornada no han perdut. Només han aconseguit un empat en les últimes quatre jornades. Pobre bagatge que els fa estar en una posició perillosa.

Numància. Malgrat la derrota, han sumat 7 dels últims 15 punts. Estan a un punt del descens. Per mantenir la categories han de deixar escapar pocs punts dels Pajaritos.

Sporting de Gijón. Malgrat portar dues derrotes consecutives els poso en groc a causa que els de Manolo Preciado juguen un bon futbol. M'agrada el seu estil de joc i tard o d'hora tornaran a la sendera de la victòria.








Madrid. estrena dolenta de la lliga de Juande. El Madrid va jugar dissabte com un equip “petit”. Va anar al Camp Nou a no sortir golejat i va posar l'autocar davant de la seva porteria. Un joc impropi de l'actual campió de lliga i d'un club del prestigi del Madrid. Una plantilla molt limitada de qualitat i efectius. Sort tenen els seus aficionats que almenys els seus jugadors lluiten i ho donen tot al camp, però amb això no és suficient per aconseguir victòries davant grans rivals. Porten tres derrotes consecutives i només 3 punts dels últims 15 possibles. Molt poc per a un equip que aspira a guanyar-ho tot. Els seus pròximes rivals, València i Vila-real, li ho posaran molt difícil. Com no canviï aviat la seva tendència ja es pot anar acomiadant del títol.

Vila-real. Els de Pelegrini s'han vist desbancats de la segona plaça amb la derrota d'aquesta nit davant el Sevilla. Els de la Plana estan en el seu pitjor moment de la temporada i només han aconseguit una victòria en les últimes cinc jornades. No tindran un calendari fàcil per superar aquesta crisi de resultats.

Betis. Els de Chaparro, malgrat no jugar malament, porten tres jornades sense guanyar. Això els ha allunyat de les places europees.

Espanyol. Els de Mané no aixequen cap. Malgrat la derrota han sortit de les posicions de descens gràcies al goal average. Només han sumat 6 punts de 33 possibles i porten sis jornades sense guanyar. El futur pinta malament per als periquitos.

Mallorca. Un quan juga amb foc es pot cremar i això els ha passat als Balears. Els pupils de Manzano porten 7 jornades sense guanyar i només han sumat 5 punts en les 10 últimes jornades. Molt han de canviar les coses, tant esportivament com institucionalment, per poder aixecar el vol.

Osasuna. La derrota d'avui, sumat a l'empat de l'altre dia, ha fet molt de mal als de Pamplona. Van necessitats de punts i dins de dues jornades comencessin el “Everest”. Camacho ha de recuperar, com sigui, la moral d'uns jugadors desorientats.