dijous, 18 de desembre del 2008

Copa de la Uefa


La Uefa Cup sembla que vol reivindicar-se.
Aquesta competició, des de la creació de la Champions League, ha perdut en prestigi, equips d'entitat, i en algunes edicions en qualitat, però aquest any la cosa és diferent.
La Champions va fer molt mal a la Uefa perquè en ella van passar a participar els 4 primers de les millors lligues per la qual cosa la Uefa perdia equips.
Fa uns anys només anava a la Copa d'Europa el campió de lliga, després també anava el segon i en l'actualitat ja van els quatre primers.
A la Uefa anaven primer del segon al cinquè, després del tercer al sisè més els de la intertoto. Ara van el campió de copa, el cinquè i el sisè de la lliga, més els que se li afegeixen amb la intertoto.
La Uefa ha sofert molts canvis durant el temps, els últims a millor, però el que l'ha debilitat ha estat el fet que nombro abans.
A partir de l'any que bé es canviarà el nom de la competició, serà coneguda com a UEFA Europa League i la fase final estarà formada per 48 equips que s’enquadraran en 12 grups de quatre. Passaran els dos primers de cada grup a setzens de final i allà, igual que ara, se sumaran els tercers dels grups de la Champions.


Demà es comença a jugar l'última jornada, hi ha 9 places en joc i el liderat de la majoria de grups. Els primers eviten als quals vénen de la champions.
Hi ha partits molt interessants i tres equips espanyols que es juguen el passe a la següent fase, el València ja està classificat però lluita per ser primer. Els tres depenen d'ells mateixos per classificar-se però amb diferències:
Al Sevilla li serveix l'empat i depenent dels resultats, amb una derrota també passaria a setzens de final.
El Deportivo, que no pot ser primer, li serveix la victòria i l'empat i la derrota depenent dels resultats dels altres.
Al Racing és l'únic que només li val guanyar per passar de ronda. Juguen a casa davant l'equip de Robinho, que arriba en crisis i classificat.

El que volia dir en aquest post és que aquest any la veig molt igualada i molts equips, la majoria grans, amb opcions de lluitar pel títol.
Com sempre, abans del sorteig, vaig a dir els meus favorits i analitzar als millors:


València. Els d'Emery estan que se surten en lliga i tenen una plantilla el suficient àmplia com per lluitar en diversos fronts.


Sevilla (no està classificat però ho aconseguirà). Volen tornar a aconseguir la corona. Gran equip, sòlid en defensa i amb molta pegada en atac.


Deportivo (igual que abans, penso que passaran). Els de Lotina estan fent un gran inici de temporada. Pensar que poden arribar lluny en aquesta competició no és una bogeria.


Racing de Santander. Els aficionats del Santader, jo m'incloc, estarà molt contenta si el seu equip passa de ronda, però penso que haurien de centrar els seus esforços en la lliga. Voler aspirar molt a Europa els pot costar car a la lliga, ja que no tenen tanta plantilla per poder afrontar amb èxit tantes competicions.


Manchester City. Els de Robinho tenen la Uefa per salvar la temporada, és la millor forma de reivindicar el seu nivell i fer oblidar la pèssima campanya de la Premier. Els citizens han estat l'equip que més ha gastat en fitxatges.


Tottenham. Després de la marxa de Juande sembla que els Spurs estan agafant la forma. Tenen una plantilla d'enorme qualitat i si van agafant confiança seran un dels favorits.


Aston Vila. Els villanos estan fent una gran campanya en la Premier. Són quarts i ocupen plaça de champions. Un candidat al títol.


Werder Bremen. Els de SCAF són capaços del millor i del pitjor, per la qual cosa el seu rendiment és una incògnita. Tenen grans jugadors, el principal Diego.


Wolfsburgo. Els Wolves estan fent una temporada irregular en la Bundesliga però a Europa van vent en popa. Té una plantilla equilibrada. No el veig com a campió però serà un rival combatiu.


Hamburgo. Tot la baixa de Van der Vaart, els dinosaures estan fent una gran campanya en la Bundesliga, quarts a dos punts del líder, i a Europa. Una bona plantilla que destaca per la seva solidesa defensiva. Candidat al títol.


Herta de Berlín. Malgrat estar obligats a guanyar per passar, el conjunt de Berlín és un equip perillós. Són tercers en la Bundesliga.


Fiorentina. Un dels màxims favorits per guanyar el trofeu. En el calcio porten una línia ascendent i els seus davanters estan en ratxa, Gilardino és el màxim artiller del Calcio. Gran equip a coses molt interessants en atac. Candidat al títol.


Milan. Per nom hauria de ser un dels principals candidats a guanyar, però per joc i plantilla jo no els incloc. Si no milloren molt en defensa, en competicions per KO és molt important, aviat cauran.


Udinese. Volen maquillar la temporada fent alguna cosa en la Uefa. Per la seva davantera, Di Natale i Quagliarella, passen totes les opcions d'aquest equip.


Zenit. Els de Advocat estan amb l'orgull ferit i volen tornar a guanyar la Uefa per salvar els mobles. No juguen al nivell de l'any passat però tenen una bona plantilla.


CSKA. Un equip molt perillós i amb molta arribada. Se'ls ha de tenir en compte a l'hora de fer quinieles.


Girondins de Bordeus. Estan consolidant un gran projecte. Tenen molta qualitat en atac, destaca Gourcuff. Són tercers empatats a punts amb el segon i a tres del Lió. Poden arribar lluny.


Olympique de Marsella. Els de Pape Diouf estan segons a tres punts del Lió. Tenen a Ben Arfa com estrella. Un equip amb possibilitats.


Sant Ettiene. Malgrat estar fent una temporada desastrosa en la lligue 1, estan coquetejant amb el descens, a Europa rendeixen a gran nivell. La seva línia més temuda és l'atac. Si no milloren en el campionat domèstic crec que aquesta competició la deixaran de banda, però mentre millor no oblidar-los.


Dinamo de Kíev. No van fer una fase dolenta de grups en la Champions. No tenen una de les millors plantilles de la història, però seran un os dur de rosegar.


Ajax. Equip històric, però que no té equip per ser campió. Els quarts poden ser un bon resultat.


Galatasaray. Els turcs són tercers al seu país i volen tornar a conquistar aquest trofeu. Tenen a bons jugadors i en el seu camp són letals.


Olympiakòs. Dominen en el campionat grec però sembla que Europa se'ls resisteixi. Els de Valverde hauran de patir per passar de ronda ja que el Herta és un bon equip. Un dels dos caurà eliminat.


La Copa de la Uefa, la millor edició en anys, espera que el capità d'algun d'aquests equips l'aixequi. A partir del 18 de febrer gaudirem d'una de les competicions més antigues del continent.

Jo aposto pels equips espanyols malgrat que la Fiorentia, Aston Vila i Hamburgo estan molt forts.
Quins equips veieu amb més opcions?

2 comentaris:

Albert ha dit...

Jo crec que la Uefa és una bona oportunitat pels equips que ja se sap que no guanyaran la champions.
AZ, Zenit, Sevilla, Sporting Lisboa,...
A les primeres rondes hi ha equips que no els coneix ningú, però poc a poc comencen a ser més coneguts i a partir dels quarts de final es veuen partits molt bonics.

Adéu, vagi bé!

Enric Adell ha dit...

@ALBERT
Tens raó, la UEFA es una oportunitat per aconseguir un títol europeu per als equips de "segona linia".
Aquest any hi han molts equips interesants i abans de quarts de final ja tindrem grans partits.
Per exemple: el Milan, Ajax, Valencia, Depor, Twente, Galatasaray, Stuttgart y Tottenham jugaran contra un equip dels que be de la Champions!!!
La cosa pinta molt be.
Fa uns moments ja hi ha hagut una sorpresa, el Sevilla eliminat.

SALUTACIONS